Wydaje mi się, ze warto wyodrębnić wątek na który można wrzucać informacje o nowościach taborowych dostępnych w Zetce. Może ktoś wypatrzy coś nowego co dla kogoś będzie MUST TO HAVE (czyli "muszę to mieć") na które wysupła się ostatnie złocisze.
Na początek nowy zestawik wagonów towarowych Marklina - Nowość 2015:
Numer 86581 - zestaw 3 wagonów towarowych "Wyposażenie okrętowe" III Epoka DB
Numer 86582 - zestaw 3 wagonów towarowych "Wyposażenie okrętowe" III Epoka DB
Ja już "choruję" na te modele .... szczególnie na ten górny zestawik
Dobry temat akurat brakowało takiego. Co do nowości to oba zestawy są mega. Problem będzie jak zwykle z dostępnością w Polsce... Zna ktoś może przybliżoną cene tych zestawów?
(05-09-2015 08:14)Zdrada69 napisał(a): [ -> ]Wydaje mi się, ze warto wyodrębnić wątek na który można wrzucać informacje o nowościach taborowych dostępnych w Zetce.....
Bardzo dobry pomysł, popieram.
Choć zapewne będzie trudno coś nowego w Zetce wypatrzyć.
Większość to odnowione formy modeli z lat 60, 70, 80. Czyli wszystko już były. Świeżutkie projekty
są rzadkością, ale może to taka polityka firm, aby poprawić jakość i odświeżyć starocie.
(06-09-2015 07:48)wilczeecho napisał(a): [ -> ]... Zna ktoś może przybliżoną cene tych zestawów?
Jak na dziś to 119,95 EUR
Może jak się poszuka dokładniej, trafi się taniej o parę groszy.
Pomysł dobry, tylko czy szanowni koledzy nie zauważyli, że post powinien się znaleźć w głównym dziale podział w " Tabor "
- a jako że to wagony to w wagonach i tutaj dopiero " Nowości "
Po co niepotrzebnie mnożyć byty skoro jest
odpowiedni dział do prezentacji i recenzji?
( zresztą pomysłu kolegi Gloow )
(06-09-2015 07:48)wilczeecho napisał(a): [ -> ]Dobry temat akurat brakowało takiego. Co do nowości to oba zestawy są mega. Problem będzie jak zwykle z dostępnością w Polsce... Zna ktoś może przybliżoną cene tych zestawów?
Z reguły jak coś się już w Polsce pojawi to jest droższe niż w np. Niemczech. A zakupy w zagranicznych sklepach to nie problem - zarówno wtedy kiedy płacisz karta ale i przelewem np. Z mBanku tez jest OK. Termin się logistyczne trochę wydłuża bo z reguły trwa to tydzień a nie 3 dni jak u nas. Ale to chyba nie problem. No i koszty przesyłki wyższe ale na kurierze to pewnie dwa razy tyle najcześciej czyli dodatkowe 20 PLN.
(06-09-2015 08:20)Gibon2 napisał(a): [ -> ]Pomysł dobry, tylko czy szanowni koledzy nie zauważyli, że post powinien się znaleźć w głównym dziale podział w " Tabor "
- a jako że to wagony to w wagonach i tutaj dopiero " Nowości " Po co niepotrzebnie mnożyć byty skoro jest
odpowiedni dział do prezentacji i recenzji? ( zresztą pomysłu kolegi Gloow )
Myślałem raczej o kategorii nowości nie wchodząc w to czy to wagon, set czy lokomotywa ale może faktycznie sensowniej ustawić to rodzajowo. Gloow zawsze moze jako moderator przesunąć ten wątek do innej "szufladki"
O i teraz jest prawidłowo. Wszystko na swoim miejscu.
Zestaw 3 platform z ładunkiem. Jednorazowa seria. Epoka VI. Tylko sklepy MHI (Marklin Handler Initiative). Koszt ok. 100 Euro.
(25-09-2015 10:49)Buła napisał(a): [ -> ]Jakiś numer katalogowy??
Bez obrazy. A może samemu tak warto też poszukać w googole,
a nie tak wszystko na gotowe.
Niecałą minutę zajęło mi ustalenie numeru Z - Article-No. 82288
Marklin
(25-09-2015 10:54)Wektor napisał(a): [ -> ]Bez obrazy. A może samemu tak warto też poszukać w googole,
a nie tak wszystko na gotowe.
Niecałą minutę zajęło mi ustalenie numeru Z - Article-No. 82288
No wiesz jednym się chce chcieć inni wolą mieć podane na talerzu.
Takie czasy
Może nie tyle chodzi o to czy się chce, tylko o otrzymanie doprecyzowanych w przekazie informacji.
Są zwolennicy gmerania po sieci (do który się zaliczam) i są tacy, którzy nie mają czasu na poszukiwania.
Oczekują w zamian od informatorów jasnych i konkretnych informacji.
Tak jak Doktorku powiedziałeś " Takie czasy "
Mógł by mi ktoś wyjaśnić co to sklepy "Marklin Handler Initiative"? Czyli te sklepy które zgłosiły się do sprzedawania ich produktów? Podobają mi się te platformy :3
(25-09-2015 15:50)wilczeecho napisał(a): [ -> ]Mógł by mi ktoś wyjaśnić co to sklepy "Marklin Handler Initiative"? Czyli te sklepy które zgłosiły się do sprzedawania ich produktów? Podobają mi się te platformy :3
MHI to te sklepy bliżej związane z producentem - niektóre modele dostępne są tylko w tych - wybranych sklepach. Jest wyszukiwarka tych sklepów i specjalna strona:
http://www.mhi-portal.eu/maerklin/mhp/
Marklin Insider model 2015 (80325)
Nowość - już w sprzedaży:
Marklin 87506 - zestaw wagonów boczniaków SNCB (Belgia) III epoka.
135 Euro - na
1-zu220 Shop
(20-11-2015 15:22)Zdrada69 napisał(a): [ -> ]Nowość - już w sprzedaży:
Marklin 87506 - zestaw wagonów boczniaków SNCB (Belgia) III epoka.
135 Euro - na 1-zu220 Shop
Ładne cacuszka, może Mikołaj żuci premią to będzie co pod choinkę włożyć
Gdzieś widziałem wagon pocztowy z rozsuwanymi drzwiami, ale nie wiem czy należał do takiego zestawu.
Witam
Marklin w 2016 roku zamierza wypuścić kilka wagonów towarowych specjalnie malowanych jako "podniszczonych". Efekt jest interesujący.
German Federal Railroad (DB) type Gl 11
Producent Marklin (2016 rok)
Numer katalogowy 82175
Skala 1:220
Dzięki Zdrada 69 za terminarz Marklina.
Ostatnio odnotowałem trudności w komunikacji e-mailowej z firmą Marklin. Nie odpowiadają na e-maile, mimo że dostaje automatyczne potwierdzenie doręczenia mojej wiadomości e-mail na ich serwer. Wcześniej tego problemu nie było. Odpowiedź nie była natychmiastowa, ale z reguły przychodziła w ciągu 3 -4 dni. Nie wiem jak to rozumieć i interpretować.
Chodzi mi o reklamacje produktu zakupionego on line. Czy ktoś ma jakieś doświadczenia w tego typu sprawie.
Pozdrawiam