(26-04-2019 09:10)Debox napisał(a): [ -> ]Szkoda, też bym coś zakupił, ale lubię sprawdzić towar organoleptycznie
Pewnie gościa nie będzie.
Był raz i się schował
Tak bywa, że niektórzy boją się wyściubić nos poza sklep internetowy
Z powodów zawodowych, francuska grupa H0 musiała zrezygnować z przyjazdu na Trybunały. W związku z tym, mamy jeszcze do dyspozycji 8 wolnych i bezpłatnych miejsc ( nocleg i wyżywienie). Zapraszamy modelarzy (indywidualnych, kluby itp.) którzy nie zdążyli przesłać formularza zgłoszeniowego, a chcących zaprezentować swoje makiety bądź moduły do złożenia zgłoszenia w jak najszybszym terminie. Formularz dodatkowo dostępny na stronie:
http://trybunaly.eu/dla-wystawcow/warunki-udzialu/
http://forum.trybunaly.eu/showthread.php?tid=617
(12-05-2019 11:59)MisterZ napisał(a): [ -> ]Z powodów zawodowych, francuska grupa H0 musiała zrezygnować z przyjazdu na Trybunały........
Szkoda
Z chęcią bym zobaczył jak Francuzi budują makiety. Czy bardzo się różnią od naszych w kwestiach technicznych
Lista zgłoszeń modelarzy na Trybunały, mogących korzystać z darmowego noclegu oraz wyżywienia, została oficjalnie zamknięta.
Nadal można się zgłaszać z makietami, ale niestety koszty spania i jedzenia zostają już w gestii modelarzy.
To przykre
Ale w dzisiejszych czasach, człowiek nie może być pewien niczego. No może tylko podatków i śmierci
Szanuję decyzję organizatorów z Piotrkowa. Wiadomo jak nie ma kasy, ma się zrobić gówno za psie pieniądze,
to lepiej poczekać i zrobić na poziomie tak jak dotychczas.
(16-05-2019 13:02)MisterZ napisał(a): [ -> ]Z przykrość informujemy, że ze względów budżetowych, Trybunały Modelarstwa Kolejowego 2019 zostają odwołane.
Cóż, w takim wypadku decyzja zrozumiała i słuszna. Jak wspomniał Wektor lepiej przeczekać i znaleźć środki i wtedy organizować.
Nie ma co przysłowiowych szat drzeć, tylko do przodu
Jak nie w tym terminie to w innym będą
No kurde znowu nie będzie
Ale decyzja słuszna. Też bym tak zrobił gdyby budżet się nie dopinał.
Nie ma co ryzykować. Panowie będzie następny termin, trzymam kciuki
A Ja chcę chłopaków z Piotrkowa podtrzymać na duchu. Wiem że to trudna decyzja zwłaszcza jak się trafia drugi raz pod rząd. Wiem co mówię, ponieważ mnie się trafiła taka fucha i musiałem odwoływać spotkania przy makiecie. Też szło o kasę. Dla tego jeśli ktoś czyta z Piotrkowa to Panowie trzymajcie fason i się nie podawajcie. Teraz nie poszło pójdzie następnym razem. Nawet gdyby to miało być za dwa lata. Jarmark też trzymajcie bo się dopiero rozkręca, a jak jeszcze zorganizujecie po drodze w jakimś dla was dogodnym terminie inną imprezę to będzie jeszcze lepiej dla waszej działalności stowarzyszenia.
Po poście MisterZ widać że sprawa wyskoczyła nagle jak Dżin z lampy
No cóż tak bywa. Wypada tylko czekać na kolejny termin lub jeszcze coś
(jakaś inna impreza) po drodze.
Pozdrawiam Piotrków
W związku z odwołaniem V Trybunałów Modelarstwa Kolejowego (wcześniej podane) i z uwagi na aktualną rezerwację Hali,
istnieje możliwość zorganizowania kolejnej edycji Jarmarku Modelarskiego.
Zatem wyjątkowo w tym roku w dniach 22-23 czerwca, Piotrków organizuje przed premierę “Polska na Makiecie” program będzie obejmował spotkania przy makiecie, warsztaty modelarskie wyjazdowe lub w Piotrkowie Trybunalskim. Oraz jedną imprezę Branżowo targowo wystawienniczą “Model Expo” odbywającą się na przełomie jesienno-zimowym.
Promującą wyłącznie polskich producentów, manufaktury (wszelkich dodatków do modeli i makiet) oraz makiety, dioramy w polskich klimatach.
Mamy nadzieję, że zapoczątkują one kolejny, nowy cykl spotkań modelarskich, dający możliwość wzajemnego poznania, wymiany doświadczeń, wspólnej zabawy i niezapomnianych wrażeń dla dzieci i dorosłych.
Więcej tutaj
(08-01-2019 18:57)MisterZ napisał(a): [ -> ].......Serdecznie zapraszamy firmy i wystawców makiet.
Szkoda że ładny plakat nie ujrzał światła dziennego. Może panowie z Piotrkowa wykorzystają go w 2020.
(26-05-2019 18:06)Oskar napisał(a): [ -> ]Szkoda że ładny plakat nie ujrzał światła dziennego. Może panowie z Piotrkowa wykorzystają go w 2020.
Jesli wszystko pójdzie dobrze to na pewno