Zacne i pomysłowe, gratuluję inwencji
(21-01-2019 18:32)sebek1974 napisał(a): [ -> ].......... Uzywam do tego kawal siatki ochronnej przed owadami.........
Fajny pomysł
To jest taka siatka jak w moskitierach?
Tak wlasnie taka siatka tylko bym sprawdzil czy sie oczka zgadzaja.
(21-01-2019 18:32)sebek1974 napisał(a): [ -> ]Sposob brukowania na makiecie wedlug mojego pomyslu. A dokladnie kostki trylinki, przedwojenny polski wynalasek Wladyslawa Trylinskiego. Uzywam do tego kawal siatki ochronnej przed owadami i gotowa mase szpachlowa. Na powierchnie ktora chce brukowac nakladam cieka warstwe masy szpachlowej i wciskam siate ochronnej. Po wyschnienciu nalezy farbami wodnymi pomalowac
Jakiego materiału użyć jako podstawę pod trylinke i jaką musi mieć grubość warstwa masy szpachlowej, żeby się nie pokruszyła lub popękała?
(02-10-2019 13:36)Wiko napisał(a): [ -> ] (21-01-2019 18:32)sebek1974 napisał(a): [ -> ]Sposob brukowania na makiecie wedlug mojego pomyslu. A dokladnie kostki trylinki, przedwojenny polski wynalasek Wladyslawa Trylinskiego. Uzywam do tego kawal siatki ochronnej przed owadami i gotowa mase szpachlowa. Na powierchnie ktora chce brukowac nakladam cieka warstwe masy szpachlowej i wciskam siate ochronnej. Po wyschnienciu nalezy farbami wodnymi pomalowac
Jakiego materiału użyć jako podstawę pod trylinke i jaką musi mieć grubość warstwa masy szpachlowej, żeby się nie pokruszyła lub popękała?
Ja nakladalem cieniutka warstwe masy szpachlowej bezposzrednio na sklejke z ktorej zbudowalem moja diorame. Ta masa jest bardzo dobra no i u mnie juz po 8 lat jescze nie popekala. Polecam na jakich niepotrzebnych kawalkach po prostu wyprubowac. Jako budowlaniec z wyksztalcenia mam rozne techniki w malym palcu. To byl u mnie taki udany eksperiment.