(27-11-2022 20:44)xls napisał(a): [ -> ]Drzewka to:
- naturalny pień z wybranych części roślin roślinek i traw (pozostawiam drobny kwiatostan, bo drzewo jest wtedy obszerniejsze), natrysk kleju, następnie obsypuję je trawą elektrostatyczną, po wyschnięciu ponownie, natrysk kleju + bardzo drobna posypka (ta z której robię trawę) - głównie zielona z minimalnym dodatkiem żółtego + natrysk utrwalający (delikatny).
Efekt w miarę ok. ale jeszcze muszę poćwiczyć ilość finalnej posypki, bo za mało "przejrzyste" są drzewa.
Gratuluję wykonania
(10-12-2022 18:20)xls napisał(a): [ -> ]Dziękuję. Kilka ujęć z posadzonymi drzewami we właściwym miejscu....
Świetnie wygląda.
No jestem pod wrażeniem. Super pomysł a wykonanie też świetne. Życzy powodzenia i cierpliwość przy dalszych pracach.
Niezły efekt tanim kosztem.
[quote='Zdrada69' pid='13470' dateline='1674072899']
Niezły efekt tanim kosztem.
Moje słowa. Super to wygląda
Duże plusy:
- zróżnicowane kolory trawy,
- mieszanina drzew i krzaków - ja osobiście miejscami dodałbym trochę krzaków jeszcze - szczególnie, że drzewa mają dość cienkie pnie w tej technice wykonania - ale to kwestia indywidualna.
- drobiazgi np. walające się po ziemi pnie.
Generalnie robi się z tego bardzo ładna makieta.
No cóż ja mogę dodać, xls masz talent.
Dziękuję za dobre słowo.
Co do ilości zieleni to ciągle jeszcze nad tym pracuję i nie jest powiedziane, że to końcowa wersja na obszarach już wykonanych. Poza tym powstają powoli drobne elementy i makieta jest zasiedlana przez ludzi i zwierzęta.
Bardzo fajnie wyszło połączenie drzew na makiecie i na tle. Ogólnie fajnie wygląda też całość.
(29-10-2023 20:10)xls napisał(a): [ -> ]Mała aktualizacja makiety:
- ogrodzenie betonowe ręcznej roboty
- zieleń dookoła fabryki
- próba nawiązania się drzewami na makiecie z tłem.
Piękna makieta
No no, ale żeś dzieło odwalił
Gratuluję
Cuddddoooo
Jakie ma wymiary?
Bardzo fajnie to wygląda.