Szykowane jest przeniesienie forum. Dotychczasowy dostawca sponsorowanego hostingu z powodu zmiany profilu firmy ( całkowita likwidacja usługi hostowania), zaleca nam przeniesienie forum na inny serwer. Takowy już mamy, też sponsorowany.
Ale jak większość z Was wie, przenosiny to nie pstryknięcie palcami. Trwa w czasie i nie zawsze przynosi pożądane efekty. Może się wiązać z utratą części danych lub innymi niekorzystnymi zjawiskami.
Typu ucieczka w niebyt zdjęć wstawianych przez forumowiczów lub problemy z logowaniem. Mamy jednak nadzieję że do tego niedojdzie. Z podanych informacji wiem, że tego trudnego zadania podjął się wolontariusz ze Szczecina.
Proszę uważnie śledzić ten wątek ze względu na nowy adres forum, który będzie tutaj podany.
(19-07-2021 17:37)Rysio napisał(a): [ -> ]Z podanych informacji wiem, że tego trudnego zadania podjął się wolontariusz ze Szczecina.
Chwała mu. Trzyma kciuki żeby się udało.
Już się boję
Zdaję sprawę jak ciężko jest przenieść forum. Kilka lat temu próbowałem, żonie przenieść babskie forum i poległem z kretesem.
Posiłkowałem się opisami z sieci, ale i tak nie pomogło
Spoko...Szczecin da radę.
Tylko spokój nas uratuje
Choć z drugiej strony szkoda byłoby potracić gromadzone z takim mozołem dane
Oj ciężko będzie
Mam niemiłe wspomnienia z przenosinami forum
(19-07-2021 18:08)AndreaZ napisał(a): [ -> ]Oj ciężko będzie Mam niemiłe wspomnienia z przenosinami forum
I jest ciężko. Kolega ze Szczecina nie podołał
W takim razie szukamy chętnego, który pomogłyby nam przenieść forum
.
Nie musi to być nasz forumowicz. Ktokolwiek kto się zna i chciałby pomóc. Inaczej forum przepadnie jak stało się z Normą Fremo
i innym wielkim kompendium wiedzy istniejącym jeszcze przed modelarstwo info.
(19-07-2021 18:10)Rysio napisał(a): [ -> ]I jest ciężko. Kolega ze Szczecina nie podołał
" No i w piz.u" jak to mówił kultowe już powiedzonko Rewiński alias Siara
Może mamy jakiegoś pecha
Teraz zauważyłem, że mamy zarejestrowanych 113 forumowiczów
Niech się ktoś zarejestruje nowy! To klątwa zniknie
Żarty żartami, ale jak forum zniknie to mnie szlak jasny trafi
Panowie kombinujcie, szukajcie wśród znajomych jakiegoś fachowca,
który przeniesie forum. Szkoda zmarnować tyle informacji i zdjęć.
Szkoda by bylo bo niektore relacje juz nie da sie powtorzyc.
Koledzy, forum zostało uratowane
Pomogli wspaniali informatycy firmy CBA.pl Co prawda wcięło trochę ostatnich postów,
ale ze starszych udało się zachować wszystko. Jak zauważyliście adres się nie zmienił
http://forum.trybunaly.eu/
i funkcjonuje już na nowym serwerze sponsorowanym przez firmę hostingową CBA.pl
https://www.cba.pl/
Prośba do kolegi sebek1974 i innych kolegów, aby uzupełnili swoje posty wpisując od nowa w wątkach i tematach, po stwierdzeniu braków.
(19-07-2021 18:30)Rysio napisał(a): [ -> ]Koledzy, forum zostało uratowane .................
Świetna wiadomość, bardzo się ciszę że się udało
I dzieki wielkie za wspaniala prace. Postaram sie swoje ostatnie posty uzupelnic.