Szanowni koledzy, czy oprócz mnie ktoś interesuje się koleją USA?
jak coś to hyba ja... niestety w Z-ce mało japońców jest więc hyba zainteresie się u.s.a. taborem
(12-12-2012 17:06)KroppeK84 napisał(a): [ -> ]jak coś to hyba ja... niestety w Z-ce mało japońców jest więc hyba zainteresie się u.s.a. taborem
Fajnie, to będzie nas jak na razie dwóch.
Zdaje się że jeszcze kolega
lukas76. Pozwolę zacytować z wątku
http://forum.trybunaly.eu/showthread.php?tid=47&page=2 lukas76 napisał(a):przerzucam się na usa
W Zetce USAńskie koleje wyglądają świetnie bo jest możliwość złożenia długaśnych składów tak dla nich charakterystycznych.
KroppeK84 napisał(a):niestety w Z-ce mało japońców
Coś tam jest chyba np. Rokuhan.
Fortek napisał(a):widzę że kolega lukas76 teraz rzadko tu bywa.
Może jak zacznie swoją amerykańską przygodę zrobi się ciekawie
spoko, spoko- jestem jestem, tylko chwilowo zawieszony w próżni bo nie mogę zacząć z nowym projektem nie pozbywając się starego
lukas76 napisał(a):spoko, spoko- jestem jestem,
To całe szczęście, bo już myślałem że cię straciliśmy.
Nie wiesz co się dzieje z kolegą KAMAPI?
Fortek napisał(a):Szanowni koledzy, czy oprócz mnie ktoś interesuje się koleją USA?
KroppeK84 napisał(a):chyba zainteresie się u.s.a. taborem
Chłopaki! Jakim okresem kolei Amerykańskiej macie zamiar się zainteresować?
Starymi czajnikami, czy już bardziej współczesnymi?
Jago napisał(a):Chłopaki! Jakim okresem kolei Amerykańskiej macie zamiar się zainteresować? Starymi czajnikami, czy już bardziej współczesnymi?
Jeśli miałbym coś wykonać teraz nowego wybrałbym coś z serii EMD SD 40
i BLW/GE/PRR GG-1
[
attachment=472]
[
attachment=473]
coś współczesnego np sd70, gp40 i głównie towarowy np z wagonami typu dttx... może kiedyś jakiś skład pasażerski... F59PHI+Surfliner Cars/ Bombardier Cars
Do tych Amerykanów to tory też muszą być jakieś Amerykańskie
Rozstaw jest ten sam ale chyba mają tam gęściej podkłady układane itp
hyba tak, i nawet ostatnio znalazłem tory usa hyba w N albo w Hzero z żelaznymi podkładami:idea: , nie powiem ciekawe ale wygląd jakiś nie za specjalny...
ooo.... i znalazłem, więcej info i zdj po wpisaniu u wuja google - steel sleepers in the U.S.
i kilka zdj.
A propos - znacie jakieś strony o kolei USA, o ich przepisach, znakach itp?