![]() |
Diorama/gablotka/moduł + LEGO - Wersja do druku +- Modelarstwo kolejowe wielkości Z -1:220 (https://forum.trybunaly.eu) +-- Dział: Główny (/forumdisplay.php?fid=1) +--- Dział: Moje dzieło (/forumdisplay.php?fid=12) +--- Wątek: Diorama/gablotka/moduł + LEGO (/showthread.php?tid=496) |
RE: Diorama/gablotka/moduł + LEGO - pado - 12-02-2018 23:21 Pawle no trzeba. Inaczej się nic nie zrobi jak sam wiesz. Wystarczy parę minut dziennie, aby po miesiącu było co pokazać ![]() ![]() Działam dalej. Kożystając z tego że mam opiekę nad chorym dzieckiem w czasie gdy ono śpi można było coś zagipsować oraz zaspachlować. Dzięki temu udało się przygotować już jeden moduł pod dalsze prace (malowanie skał, sianie podłoża i zieleń...) Front ![]() Lewa strona ![]() Prawa strona ![]() Udało się ruszyć z 3 ćwiartką skrzynki ![]() ![]() Najpierw było tak ![]() a teraz jest tak ![]() No i ruszyłem z 4 ćwiartką ![]() ![]() No to teren mamy za sobą.... teraz czas go troszkę zazielenić i urealnić ![]() ![]() Zrobimy to w takiej kolejności: - pomaluję skały i mury oporowe na jeden bazowy kolor szary - potem pomaluje cały teren jednakowym kolorem UGIER - potem trzasnę washa na skały i mury oporowe - potem trzasnę posypkę na ziemię z fugi do płytek - potem analiza gdzie drzewa i krzaki, a gdzie trawka RE: Diorama/gablotka/moduł + LEGO - Kaczor - 01-03-2018 07:06 Super! RE: Diorama/gablotka/moduł + LEGO - Zdrada69 - 01-03-2018 08:17 Za chwilę będziesz mógł puścić pociągi dookoła i w otoczeniu pięknej scenerii - pewnie znacznie szybciej niż ja. Z ciekawości - czy "tunel" dla HO pozostanie takim wąwozem czy będziesz go przykrywał ? Jak tak patrzę to chyba zrobiłbym przykrywkę - dwa kawałki sklejki - jeden naklejony na drugi - ten mniejszy po obrysie wewnętrznym większy po zewnętrznym a od góry możesz nawet tę górę dokończyć tak, że będzie szczyt (grzbiet). Ale może odkrywam Amerykę bo właśnie tak chciałeś zrobić. RE: Diorama/gablotka/moduł + LEGO - pado - 01-03-2018 11:16 Pierwotnie tak nie chciałem robić....ale nie ukrywam że jak zobaczyłem to czafne koryto to przeszedł mi ten pomysł do głowy i pewnie zrobię pokrywę na to docelowo. No dawno mnie tu nie było.... ale prace ciągle krok po kroku idą do przodu ![]() ![]() ![]() Skrzynki są już prawie przygotowane pod sianie ziemi oraz sianie trawki ![]() ![]() ![]() ![]() Skrzynki uległy delikatnej modyfikacji. Doszło zamknięcie tunelu. ![]() ![]() Moduły chwilkę poczekają na kontynuację. Ruszyły prace nad ciasteczkiem w stole kawowym. W związku z tym trzebabyło zaprojektować sobie dworzec. Wczoraj przyszły wydruki. Na zdjęciach modele pomalowane szarym akrylem od wewnątrz farbą London Grey. Wzorem jest stacja kolejowa Pierściec ![]() ![]() ![]() ![]() RE: Diorama/gablotka/moduł + LEGO - ikar89 - 13-12-2018 16:06 (10-03-2018 14:36)pado napisał(a): Skrzynki uległy delikatnej modyfikacji. Doszło zamknięcie tunelu. Trochę minęło czasu, jak teraz wygląda Twoje dzieło ![]() RE: Diorama/gablotka/moduł + LEGO - pado - 28-05-2019 22:48 Tak samo. Wessała mnie skala 1:160 ![]() |