Czyżby powstawał Polski Wunderland? - Wersja do druku +- Modelarstwo kolejowe wielkości Z -1:220 (https://forum.trybunaly.eu) +-- Dział: Ogółem (/forumdisplay.php?fid=6) +--- Dział: Pogaduszki. (/forumdisplay.php?fid=7) +--- Wątek: Czyżby powstawał Polski Wunderland? (/showthread.php?tid=223) |
Czyżby powstawał Polski Wunderland? - Peter - 01-03-2014 14:46 Czyżby powstawał Polski Wunderland na miarę niemieckiego Miniatur Wunderland znajdującego się w Hamburgu? Takie wnioski można wysnuć odwiedzając stronę projektu: Locopark Makieta w Wieliczce wydaje pochlebne świadectwo swojemu twórcy, a i sam pomysł jest strzałem w dziesiątkę. Osobiście życzę sukcesu w realizacji ambitnych planów panu Maciejowi Golonce. PS. Warto nadmienić, że drewniane i naścienne lampy osadzone w klimacie makiety, wykonała firma OMKIA. RE: Czyżby powstawał Polski Wunderland? - Bubek - 01-03-2014 16:20 Wszystko fajne. Można trzymać kciuki za pomysł Wunderlandu, pytanie tylko, na ile starczy zapału i kasy budowniczego. RE: Czyżby powstawał Polski Wunderland? - Gibon2 - 01-03-2014 16:59 (01-03-2014 16:20)Bubek napisał(a): Wszystko fajne. Można trzymać kciuki za pomysł Wunderlandu, pytanie tylko, na ile starczy zapału i kasy budowniczego. Makieta w Wieliczce robi wrażenie. Mam nadzieje, że Pan Maciek Golonka pójdzie za ciosem i zrealizuje swoje marzenie z Wunderlandem. http://www.miniatur-wunderland.de/ http://www.miniatur-wunderland.com/fileadmin/media/content/visit/miwula-guide-poland.pdf RE: Czyżby powstawał Polski Wunderland? - Doktorek - 06-04-2014 21:28 Wunderland w Wieliczce? Chyba za mocno powiedziane. Można mieć marzenia w końcu każdy je ma. Tylko do urzeczywistnienia droga daleka. Trzeba strzelić szóstkę w totolotka z najwyższą wygraną i to może zabraknąć, aby w Polsce stworzyć taki projekt jak w Hamburgu. RE: Czyżby powstawał Polski Wunderland? - misiek57 - 11-04-2014 10:14 (06-04-2014 21:28)Doktorek napisał(a): Wunderland w Wieliczce? Chyba za mocno powiedziane. Można mieć marzenia Chyba że się ma tak zwany nieograniczony budżet z UE A wszystko na to wskazuje. RE: Czyżby powstawał Polski Wunderland? - nikos - 22-04-2014 08:37 Z nieoficjalnego źródła wiem, że jest kasa i projekt nabiera rozpędu. Osobiście marzyłaby mi się taka inicjatywa w centrum Polski, z dobrym dojazdem ze wszystkich stron. RE: Czyżby powstawał Polski Wunderland? - Wektor - 22-04-2014 20:39 (22-04-2014 08:37)nikos napisał(a): Z nieoficjalnego źródła wiem, że jest kasa i projekt nabiera rozpędu. Popieram, Łódzkie jest bardzo ubogie jeśli chodzi o odwiedziny turystów. Taki projekt bardzo wspomógłby region. Pozostaje jeszcze tylko wybór miasta. Oczywiście to czysta fikcja, nie widzę chętnych do sfinansowania tak dużej inwestycji. RE: Czyżby powstawał Polski Wunderland? - Kaczor - 24-04-2014 10:53 Może w Strykowie (skrzyżowanie autostrad) RE: Czyżby powstawał Polski Wunderland? - Wektor - 27-04-2014 16:58 (24-04-2014 10:53)Kaczor napisał(a): Może w Strykowie (skrzyżowanie autostrad) Ha..dobre Na poważnie, najlepiej usytuowany jest Piotrków Tryb. Super dojazd i inne walory, tylko wątpię czy prezydent tego miasta miałby jaja, żeby uruchomić inwestycję. RE: Czyżby powstawał Polski Wunderland? - flopek - 25-07-2014 21:05 (27-04-2014 16:58)Wektor napisał(a): Ha..dobre Na poważnie, najlepiej usytuowany jest Piotrków Tryb. Po trybunałach twoje słowa nabierają innego wymiaru.Faktycznie, gdyby Piotrków dostał dostateczne fundusze na taką inwestycję, byłby wstanie podjąć się takiego projektu i go wykonać. Organizatorzy trybunałów udowodnili, że jak się chce to można. RE: Czyżby powstawał Polski Wunderland? - Egon - 17-03-2019 23:32 Może warto przypomnieć RE: Czyżby powstawał Polski Wunderland? - Wątły - 17-03-2019 23:42 (17-03-2019 23:32)Egon napisał(a): Może warto przypomnieć Ładnie się prezentuje, jednakowoż do niemieckiego Miniatur Wunderland droga daleka. |