![]() |
Kolejki made in poland - Wersja do druku +- Modelarstwo kolejowe wielkości Z -1:220 (https://forum.trybunaly.eu) +-- Dział: Ogółem (/forumdisplay.php?fid=6) +--- Dział: Pogaduszki. (/forumdisplay.php?fid=7) +--- Wątek: Kolejki made in poland (/showthread.php?tid=246) |
Kolejki made in poland - ZetkaFun - 10-05-2014 20:35 Wczoraj siedząc podczas wieczornej toalety z tabletem zacząłem przeglądać temat firm produkujących kolejki. Sporo znalazło się firm rodzinnych ale głównie US i szwaby. Ciekawi mnie czy są lub były jakieś polskie firmy produkujące na sprzedaż kolejki w jakiejkolwiek skali? RE: Kolejki made in poland - Paragraf - 10-05-2014 20:43 (10-05-2014 20:35)ZetkaFun napisał(a): Sporo znalazło się firm rodzinnych ale głównie US i szwaby. Ciekawi mnie czy są lub były jakieś polskie firmy produkujące na sprzedaż kolejki w jakiejkolwiek skali? Chociażby ROBO, EFC-Loko, UMf ![]() RE: Kolejki made in poland - Junior - 10-05-2014 20:58 Tu link ![]() UMF i FRED RE: Kolejki made in poland - Kaczor - 11-05-2014 13:45 Polski rynek jest za mały tylko "manufaktury" ![]() RE: Kolejki made in poland - ZetkaFun - 11-05-2014 13:55 Niestety racja. Polacy są upodleni jeśli chodzi o klimaty poza kawałkiem kiełbasy. Jak się ogląda relacje z imprez zachodnich i nie tylko kolejek widać np. pełno emerytów z hobby. A jak tu uprawiać np. takie modelarskie hobby i chcieć trzymać poziom jaki oferuje pokazana wyżej polska firma jak cena loko to jest cena średniego laptopa lub przeciętna pensja... A na makiecie parę takich jest potrzebnych.... niestety przyczyna jest prosta.... ludzi nie stać na jedzenie a co dopiero na taki ekskluziw... A poza tym pomyślcie czy coś takiego na naszym podwórku byłoby możliwe??? Zaraz ktoś by podeptał, przypieprzył się, albo wezwał straż.... no niestety ludzi gnuśne to i nic nie rozumieją się zdaje.... RE: Kolejki made in poland - Pingu - 13-05-2014 20:21 Jest w Polsce dość mocna grupa zapaleńców kolejki ogrodowej.Panowie z Poznania, Piotrkowa, Zielonej Góry i jeszcze kilku innych miast zbierają się do kupy i rozstawiają na placach swojej zbiory,dzieciaki mają frajdę bo mogą osobiście się przewieźć. Tak że nie jest tak tragicznie jak to opisujesz. Ich tabor jest jeszcze droższy niż nasze małe skale. ![]() RE: Kolejki made in poland - MisterZ - 13-05-2014 20:23 Na Trybunałach w Piotrkowie ma być właśnie miejscowa ogrodówka. ![]() RE: Kolejki made in poland - Wektor - 15-05-2014 19:24 (11-05-2014 13:55)ZetkaFun napisał(a): Niestety racja. Polacy są upodleni jeśli chodzi o klimaty poza kawałkiem kiełbasy. Możesz bardziej sprecyzować o co biega? Nie wiem czy dobrze odbieram przekaz. ![]() |