Micro-trains flex - Wersja do druku +- Modelarstwo kolejowe wielkości Z -1:220 (https://forum.trybunaly.eu) +-- Dział: Główny (/forumdisplay.php?fid=1) +--- Dział: Budownictwo, infrastruktura i dodatki (/forumdisplay.php?fid=21) +---- Dział: Infrastruktura kolejowa. (/forumdisplay.php?fid=32) +---- Wątek: Micro-trains flex (/showthread.php?tid=531) |
Micro-trains flex - Misiek - 09-10-2017 17:26 Wyjątek od pozostałej oferty Micro-trains. tory między obydwoma systemami nie są kompatybilne. Flex Micro-trains, opakowanie zawiera 10szt o długości ok. 30cm (około, bo nie na całej długości są podkłady). W komplecie wsuwki. Zdjęcie porównawcze z kawałkiem 110mm Marklina Rozstaw podkładów odpowiada amerykańskiej linii podrzędnej (branchline - 22cale odstępu między podkładami). Długość podkładów to w oryginale 9 stóp (bywają w przedziale 8-8,5-9) Dla porównania rozstaw marklina jest fantazyjny, przewyższa nawet rozstaw angielski. Czyli nadaje się bardziej na N i TT wąskotorówkę niż na Z Mała wada, na odcinku flexa są 4 podkłady z dziurką na gwoździk. Zdjęcie profilu szyny, trochę nie wyszło, ale Micro-trains mi się bardziej podoba. Wsuwki od marklina trzeba trochę rozgiąć, ale pasują. Po montażu współnym razcej warto "zaklepać" [attachment=1408] [attachment=1409] RE: Micro-trains flex - pado - 09-10-2017 20:09 Za dużo tych okienek miedzy podkładami. Jakoś rozstaw Marklina (to ten tor na dole) bardzie mi pasuje. Czekam na tory Rokuhana. Jak dostanę to wrzucę fotkę dla porównania. RE: Micro-trains flex - Wektor - 18-10-2017 14:47 (09-10-2017 20:09)pado napisał(a): Za dużo tych okienek miedzy podkładami. Jakoś rozstaw Marklina (to ten tor na dole) bardzie mi pasuje. Popieram w całej rozciągłości W życiu tego nie kupię. RE: Micro-trains flex - Misiek - 18-10-2017 17:04 Micro trains jest amerykański, Marklin nawet nie jest angielski, jest zabawkowy W sensie odzwierciedlenia rozstawu podkładów. RE: Micro-trains flex - pado - 19-10-2017 20:08 Ej tam Misiek.Nie bądź żyła Przeciez cała ta kolejka w tej skali to zabawka RE: Micro-trains flex - Kaczor - 21-10-2017 22:46 Każdy model poniżej (tu wstawić skalę np 1:25) to "kolejka". |