Sety - Wersja do druku +- Modelarstwo kolejowe wielkości Z -1:220 (https://forum.trybunaly.eu) +-- Dział: Ogółem (/forumdisplay.php?fid=6) +--- Dział: Pogaduszki. (/forumdisplay.php?fid=7) +--- Wątek: Sety (/showthread.php?tid=644) |
Sety - Ketling - 20-02-2019 12:55 Panowie, pytanie za przysłowiowe 100 punktów w sprawie Setów. Czy opłaca się kupowanie setów? Czy są one w takim samym wykonaniu jak pojedyncze modele? Chodzi o jakość. RE: Sety - Zdrada69 - 20-02-2019 21:32 (20-02-2019 12:55)Ketling napisał(a): Panowie, pytanie za przysłowiowe 100 punktów w sprawie Setów. Masz na myśli zestawy startowe czy sety kilku wagonów czy nawet wagon + lokomotywa ale bez torów i transformatora ? Czy może masz na myśli sety z torami ? Co do jakości to raczej istotnymi parametrami jest rok wyprodukowania i w efekcie dla lokomotyw rodzaj silnika. Wagony z tego co widziałem to są z tej samej formy i w odróżnieniu od setów np. w HO nie ma różnicy wielkiej na malowaniu czy wyposażeniu wnętrza wagonów osobowych - te nie występują co do zasady w Zetce Marklina. Oczywiście ważną kwestią może być różnica w cenie - zestaw jest trochę tańszy oraz konkretne malowanie którego szukasz. RE: Sety - Ketling - 21-02-2019 20:03 Miałem na myśli zestawy wagony + lokomotywa. A czy zestawy startowe trzymają poziom modeli czy to tylko rodzaj zabawek dla dzieci RE: Sety - Doktorek - 27-02-2019 10:18 (21-02-2019 20:03)Ketling napisał(a): Miałem na myśli zestawy wagony + lokomotywa. Ze startowymi różnie bywa, trzeba dokładnie czytać informacje i opis na pudełku. |