Arduino - zastosowanie - Wersja do druku +- Modelarstwo kolejowe wielkości Z -1:220 (https://forum.trybunaly.eu) +-- Dział: Główny (/forumdisplay.php?fid=1) +--- Dział: Sterowanie oraz elektryczność na makiecie. (/forumdisplay.php?fid=5) +---- Dział: Sterowanie analogowe, cyfrowe, mechaniczne (/forumdisplay.php?fid=36) +---- Wątek: Arduino - zastosowanie (/showthread.php?tid=762) |
Arduino - zastosowanie - Zygzyg - 29-11-2020 11:11 Bardzo przystępnie i szczegółowo opisane aspekty wykorzystania Arduino do sterowania semaforami świetlnymi. Arduino i semafory Następnym bardzo ciekawym pomysłem jest wykorzystanie Arduino do Multimaus RE: Arduino - zastosowanie - Doktorek - 29-11-2020 11:54 Nie spodziewałem się takiego wykorzystania Arduino z Multimaus Ale sprytne i pożyteczne. RE: Arduino - zastosowanie - Dodo - 11-12-2020 18:38 A dla mnie czarna masa i ufo RE: Arduino - zastosowanie - lulek - 23-12-2020 15:39 (29-11-2020 11:54)Doktorek napisał(a): Nie spodziewałem się takiego wykorzystania Arduino z Multimaus W przyszłym roku mam zamiar złapać się za ten temat RE: Arduino - zastosowanie - xls - 27-12-2020 22:05 Przesyłam przykład zastosowania Arduino na makiecie Odrobina Przemysłu. Obecnie pracuję nad pulpitem w oparciu o Arduino Mega i ekran dotykowy. Pulpit komunikuje się z kolejnym Arduino Mega, który będzie zamontowany na makiecie. Odpowiada on za sterowanie rozjazdami oraz rozprzegaczami. W drugą stronę będą wysyłał sygnały do pulpitu z czujników zajętości torów - fotorezystory. Cała makieta podzielona jest na 13 odcinków - poprzez to będzie można na makiecie w analogowej poruszać się nawet kilkoma lokomotywami. Osobno jest wykonany sterownik do kolejki. W przyszłości planuję jeszcze oprzeć na tym sterowanie semaforów. Obecnie jestem na etapie testów i kończenia pisania oprogramowania. |