Ogolnopolskie Warsztaty Modelarskie - Wersja do druku +- Modelarstwo kolejowe wielkości Z -1:220 (https://forum.trybunaly.eu) +-- Dział: Ogółem (/forumdisplay.php?fid=6) +--- Dział: Imprezy (/forumdisplay.php?fid=8) +--- Wątek: Ogolnopolskie Warsztaty Modelarskie (/showthread.php?tid=792) |
Ogolnopolskie Warsztaty Modelarskie - Rysio - 10-08-2021 09:29 Dostałem info, więc przekazuję Zapraszamy na otwarte Ogólnopolskie Warsztaty Modelarskie w Piotrkowie Trybunalskim w dniach 11-12 września 2021r. w godzinach od 9:30 do 17:30. Miejsce wydarzenia, Hala sportowa ZSP nr.4 ul. Sienkiewicza 10/12. Między innymi, pokaz sztuki modelowania prezentowany przez modelarzy uczestniczących w warsztatach. Kącik modelarski dla dzieci, które będą mogły sklejać wybrane przez siebie modele kartonowe, a następnie zabrać je do domu. Pokaz jedynej w Polsce makiety modułowej w skali „1" oraz inne ciekawostki. Chętnych do udziału i prezentacji swojej pasji oraz umiejętności zapraszamy o kontakt na e-mail: biuro@esmmk.eu Dodatkowe informacje !!! W hali jako pomieszczeniu obowiązują maseczki oraz dezynfekcja rąk przy wejściu. Na hali może przebywać jednocześnie ok 100 zwiedzających. Wytyczne które dostało ESMMK od dyrekcji szkoły. RE: Ogolnopolskie Warsztaty Modelarskie - Mario - 12-08-2021 08:54 Chętnie się wybiorę, ale nie z kolejką a ze statkiem. To taka druga moja pasja RE: Ogolnopolskie Warsztaty Modelarskie - Bubek - 15-08-2021 10:23 Rozumiem, że jak dłubię też w samolotach i czołgach, mogę wziąć udział w warsztatach? RE: Ogolnopolskie Warsztaty Modelarskie - Rysio - 15-08-2021 12:35 (15-08-2021 10:23)Bubek napisał(a): Rozumiem, że jak dłubię też w samolotach i czołgach, mogę wziąć udział w warsztatach? Z tego co wiem, jak najbardziej. Warsztaty są dla wszystkich dziedzin modelarstwa. RE: Ogolnopolskie Warsztaty Modelarskie - Junior - 31-08-2021 13:02 Zostało kilka dni do terminu. Przydałaby się jakaś informacja czasowa dotycząca dnia technicznego tj. 10-tego, piątek. O której można się rozkładać itp., itd. RE: Ogolnopolskie Warsztaty Modelarskie - Rysio - 01-09-2021 10:08 (31-08-2021 13:02)Junior napisał(a): Zostało kilka dni do terminu. Przydałaby się jakaś informacja czasowa dotycząca dnia technicznego tj. 10-tego, piątek. O której można się rozkładać itp., itd. Ściągnięte z modelarstwo.info Zaczął się wrzesień, czas na garść informacji: Piątek 10 września – dzień technicznych -wejście na halę w celu rozłożenia stanowisk od godz.15:00 do 19:30 Sobota 11 września -hala dla wystawców otwarta od godz 8:00 -dla zwiedzających od 9:30 -zakończenie 17:30 -integracja od 18:10 zbiórka przed wejściem do hotelu. Niedziela 12 września -hala dla wystawców otwarta od godz 8:30 -dla zwiedzających od 9:30 -zakończenie 17:30 -złożenie stanowisk do godz. 19:30 Osoby nie korzystające z hotelu, a poszukujące w miarę taniego pokoju, dodatkowo blisko hali wystawowej. Mogą skorzystać z poniższego numeru telefonu w celu zarezerwowania miejsca. 663 421 958 Chętny, chcących wziąć udział w warsztatach, prezentując swoje umiejętności przy widzach. Zapraszamy do kontaktu: biuro@esmmk.eu RE: Ogolnopolskie Warsztaty Modelarskie - Junior - 01-09-2021 10:17 Dzięki za info. RE: Ogolnopolskie Warsztaty Modelarskie - Bubek - 01-09-2021 10:51 (01-09-2021 10:08)Rysio napisał(a): -integracja od 18:10...... Podoba mi się to słowo RE: Ogolnopolskie Warsztaty Modelarskie - Rysio - 05-09-2021 14:54 Dodatkowe informacje zaczerpnięte z modelarstwo.info Program warsztatów: - składanie konstrukcji mostowych, - montaż modelu mostu blachownicowego (jazda górą) według planów z 1901 roku, - prezentacja jedynej w Polsce makiety modułowej w skali 1, - aspekty konstrukcyjne modułów kolejowych, - wykorzystanie kartonu w modelarstwie, - składanie infrastruktury architektonicznej z kartonu, - tworzenie figurek znanych postaci z mas plastycznych - praktyczne zastosowanie wydruku 3D w modelarstwie, - składanie modeli samolotów itp. (karton, plastik) - prezentacja i budowa modułu wystawowego, - blaszki trawione w modelarstwie, - wykorzystanie centralki DR5000, sterowanie, programowanie dekoderów, podłączanie różnych urządzeń sterujących. - budowa kartonowego Zamczyska w skali 1:87 - karton, klej, nożyczki, czyli warsztaty, zabawa dla dzieci. RE: Ogolnopolskie Warsztaty Modelarskie - Rysio - 06-09-2021 13:49 Posiłkuję się nową informacją z modelarstwo.info Bar na terenie szkoły oferuje śniadanie, obiad i kolację. Przykładowy koszt obiadu – 12,00zł. RE: Ogolnopolskie Warsztaty Modelarskie - Rysio - 10-09-2021 10:45 Dobra wiadomość dla wystawców Tradycyjnie ino zapożyczone z forum większych " Mała poprawka odnośnie obiadu w sobotę i niedzielę. Posiłek ( obiad ) będzie sponsorowany " " Będzie stoisko prezentujące budowę i funkcjonalność zaginarki. Jest możliwość zakupu u znanego modelarza i producenta ( Roman Krom ) tychże zaginarek." RE: Ogolnopolskie Warsztaty Modelarskie - Marcin PT - 10-09-2021 17:28 Przygotowania zakończone. Dodatkowo przygotowałem kącik RC, czyli pojazdy i czołgi walczące na podczerwień RE: Ogolnopolskie Warsztaty Modelarskie - admin - 13-09-2021 14:23 Jeśli chodzi o frekwencję zwiedzających, ciekawskich i gapiów, Warsztaty Modelarskie wypadły słabo. Ponoć informacja nie dotarła do ludzi, pomimo podania informacji o wydarzeniu z dużym wyprzedzeniem. :niepewny:To już chyba jakaś Piotrkowska tradycja. Nie dopisali też wszyscy główni bohaterowie. Ale radziliśmy sobie jak mogliśmy z grupą która nie zawiodła. Za co serdecznie dziękujemy. Poniżej trochę fotek. RE: Ogolnopolskie Warsztaty Modelarskie - admin - 13-09-2021 14:30 Większe zainteresowanie wzbudziły warsztaty dziecięce. Chyba jest jeszcze nadzieja na nowe pokolenie modelarzy RE: Ogolnopolskie Warsztaty Modelarskie - Wiko - 13-09-2021 14:33 (10-09-2021 17:28)Marcin PT napisał(a): Przygotowania zakończone. Byłem i jeździłem |