Ś.P. Wolff-Ulrich Malm - Wersja do druku +- Modelarstwo kolejowe wielkości Z -1:220 (https://forum.trybunaly.eu) +-- Dział: Ogółem (/forumdisplay.php?fid=6) +--- Dział: Pamiętamy ! (/forumdisplay.php?fid=90) +--- Wątek: Ś.P. Wolff-Ulrich Malm (/showthread.php?tid=811) |
Ś.P. Wolff-Ulrich Malm - Rysio - 14-01-2022 11:07 Z wielkim opóźnieniem, ponieważ informacja dotarła w dniu dzisiejszym. Informuję, że w 2020 zmarł znakomity modelarz Niemiecki skali Zet, Wolff-Ulrich Malm Zapewne mało kto wie, że swoimi pracami zwłaszcza piękną makietą Lübeck ( Lubeka) zainspirował powstanie naszego forum oraz wzbudził zainteresowanie w Polsce kolejową skalą 1:220. Kilka krotnie wystawiał swoje prace na Trybunałach Modelarstw Kolejowego oraz był zdobywcą Srebrnej Szyny. Składamy spóźnione ale szczere kondolencje, przyjaciołom oraz rodzinie zmarłego. RE: Ś.P. Wolff-Ulrich Malm - Oskar - 14-01-2022 11:12 No masz Wielka szkoda. Myślałem że w tym roku będzie na Trybunałach i sobie ponownie porozmawiamy. Zapamiętałem go jako przemiłego człowieka o wielkiej wiedzy modelarskiej i nie tylko. Oraz chętnego do udzielania rad i porad. Szczere kondolencje. RE: Ś.P. Wolff-Ulrich Malm - Doktorek - 14-01-2022 16:02 Jestem w szoku Znaliśmy się osobiście, ale nie wiedziałem Kondolencje. RE: Ś.P. Wolff-Ulrich Malm - Paragraf - 15-01-2022 11:11 Pamiętam Lübeck z Trybunałów, to było coś Ta makieta unaoczniła mi piękno Zetki. A autor był przesympatycznym gościem. Cześć jego pamięci. RE: Ś.P. Wolff-Ulrich Malm - Dudek - 15-01-2022 11:23 [*] |