VI Trybunały Modelarstwa Kolejowego 2023 - Wersja do druku +- Modelarstwo kolejowe wielkości Z -1:220 (https://forum.trybunaly.eu) +-- Dział: Ogółem (/forumdisplay.php?fid=6) +--- Dział: Imprezy (/forumdisplay.php?fid=8) +--- Wątek: VI Trybunały Modelarstwa Kolejowego 2023 (/showthread.php?tid=839) Strony: 1 2 |
VI Trybunały Modelarstwa Kolejowego 2023 - ESM - 27-01-2023 11:00 Szanowni Państwo zapraszamy 24-25 czerwca 2023 roku do udziału w VI Targach Modelarstwa Kolejowego, które odbędą się w Piotrkowie Trybunalskim. Zgłoszenie do pobrania oraz szczegóły dotyczące udziału na stronie https://trybunaly.eu/ RE: VI Trybunały Modelarstwa Kolejowego - sympatyk - 06-02-2023 00:22 Zgłoszenie poszło, widzimy się na imprezie RE: VI Trybunały Modelarstwa Kolejowego - Pt47 - 11-04-2023 13:09 Martwi mnie ta forumowa cisza przed Trybunałami. Brak wpisów, pytań, prób dyskusji bije po oczach. Tak jakby w Polsce nastąpił przesyt imprezami kolejowymi. Jedna mniej czy więcej nie stanowi już różnicy. Wszyscy mamy mentla w głowie i sami nie wiemy gdzie jeździć co wybrać. Szkoda, że Trybunały dostają rykoszetem braku zainteresowania. Wydarzenie, które było zarzewiem i prowodyrem kolejnych imprezek kolejowych powstających jak grzyby po deszczu, teraz wisi gdzieś na marginesie tego wszystkiego. Pewnie mało też kto pamięta, a nawet wie, że Trybunały są pierwszą i najstarszą imprezą handlową w Polsce stricte modelarstwa kolejowego i dodatków. RE: VI Trybunały Modelarstwa Kolejowego - Rysio - 11-04-2023 13:11 Dyskusje z reguły zaczyna się po imprezie, jak mniemam RE: VI Trybunały Modelarstwa Kolejowego - Doktorek - 11-04-2023 13:15 (11-04-2023 13:11)Rysio napisał(a): Dyskusje z reguły zaczyna się po imprezie, jak mniemam Można przed i po. Widać na razie brak potrzeby. Osobiście będę pisał po odwiedzeniu TMK. RE: VI Trybunały Modelarstwa Kolejowego - Oskar - 11-04-2023 13:32 Jak temat został ruszony, pytanko. Ktoś od nas wybiera się ze swoimi pracami? RE: VI Trybunały Modelarstwa Kolejowego - Jago - 11-04-2023 14:03 (11-04-2023 13:09)Pt47 napisał(a): Martwi mnie ta forumowa cisza przed Trybunałami. Brak wpisów, pytań, prób dyskusji bije po oczach. Tak jakby w Polsce nastąpił przesyt imprezami kolejowymi. Jedna mniej czy więcej nie stanowi już różnicy. Wszyscy mamy mentla w głowie i sami nie wiemy gdzie jeździć co wybrać. Szkoda, że Trybunały dostają rykoszetem braku zainteresowania. Wydarzenie, które było zarzewiem i prowodyrem kolejnych imprezek kolejowych powstających jak grzyby po deszczu, teraz wisi gdzieś na marginesie tego wszystkiego. Pewnie mało też kto pamięta, a nawet wie, że Trybunały są pierwszą i najstarszą imprezą handlową w Polsce stricte modelarstwa kolejowego i dodatków. Skoro bardzo chcesz dyskusji..... Tak, moim zdaniem nastąpił przesyt. Wchodzę na modelarstwo info: wystawa, spotkanie, wystawa, spotkanie...itd. Cieszy fakt popularności kolejek, ale jak słusznie zauważyłeś w natłoku imprez w miasteczkach i miastach, giną gdzieś wydarzenia moim skromnym zdaniem zasługujące na status najważniejsza. Dla mnie najważniejsze są dwie 1. Trybunały — międzynarodowa wystawa handlowo wystawiennicza poświęcona tylko kolei. 2. Sosnowiec – Festiwal Kolej w Miniaturze, pokaz makiet. Pierwsza, jeśli chcę coś kupić z pierwszej ręki i zobaczyć makiety wystawowe światowej klasy. Druga, jeśli chcę zobaczyć ciekawe układy makiet z całej Polski i pogadać z kumplami. Na inne nie jeżdżę no, chyba że lokalnie jest coś w mojej okolicy. Przyczyna? Finanse oraz co za dużo to niezdrowo. To jest oczywiście mój wybór i moje priorytety. RE: VI Trybunały Modelarstwa Kolejowego - Gibon2 - 11-04-2023 14:12 (11-04-2023 13:09)Pt47 napisał(a): ......Brak wpisów, pytań, prób dyskusji bije po oczach....... Aby dyskutować i bić popularną pianę (dotyczy samych TMK) trzeba mieć o czym. Jeśli organizator wrzuci coś nowego w temacie organizacji czy szczegółów, dyskusja jak najbardziej wskazana. Obecnie należy spokojnie poczekać na plan hali i listę wystawców. RE: VI Trybunały Modelarstwa Kolejowego 2023 - ESM - 07-05-2023 09:23 Dziś został wyczerpany limit darmowych noclegów oraz posiłków dla modelarzy. Lista zamknięta. Dla chcących wziąć jeszcze udział w Trybunałach przypominamy o zbliżającym się terminie (15 maja 2023) składania formularzy zgłoszeniowych. RE: VI Trybunały Modelarstwa Kolejowego 2023 - Doktorek - 07-05-2023 09:29 (11-04-2023 14:03)Jago napisał(a): 1. Trybunały — międzynarodowa wystawa handlowo wystawiennicza poświęcona tylko kolei. I to jest zdroworozsądkowe podejście do tematu. RE: VI Trybunały Modelarstwa Kolejowego 2023 - AndreaZ - 07-05-2023 09:33 A mnie się obiło o uszy, że jakiś gość sieje plotę, że Trybunały odwołane. RE: VI Trybunały Modelarstwa Kolejowego 2023 - Flubber - 07-05-2023 09:40 (07-05-2023 09:33)AndreaZ napisał(a): A mnie się obiło o uszy, że jakiś gość sieje plotę, że Trybunały odwołane. Ty nie słuchaj głupot, tylko czytaj info z pierwszej ręki https://trybunaly.eu/ Jeśli tam się nic nie dzieje, znaczy, że jest OK. RE: VI Trybunały Modelarstwa Kolejowego 2023 - sympatyk - 07-05-2023 09:44 (07-05-2023 09:33)AndreaZ napisał(a): A mnie się obiło o uszy, że jakiś gość sieje plotę, że Trybunały odwołane. Biorę udział z H0 i nie słyszałem, aby coś miało się nie odbyć. RE: VI Trybunały Modelarstwa Kolejowego 2023 - AndreaZ - 07-05-2023 09:48 (07-05-2023 09:40)Flubber napisał(a): Ty nie słuchaj głupot, tylko czytaj info z pierwszej ręki https://trybunaly.eu/ Panowie spokojnie ja tylko słyszałem, że gdzieś dzwoni i tyle. RE: VI Trybunały Modelarstwa Kolejowego 2023 - Gibon2 - 07-05-2023 09:54 Bita piana wylewa się już z garnczka. Najlepiej niech się wypowie EMA, która podaje info o Trybunałach. RE: VI Trybunały Modelarstwa Kolejowego 2023 - ESM - 07-05-2023 11:01 (07-05-2023 09:54)Gibon2 napisał(a): Bita piana wylewa się już z garnczka. Najlepiej niech się wypowie EMA, która podaje info o Trybunałach. Proszę wybaczyć, ale nie mamy zamiaru dementować czy prowadzić jałowych dyskusji. Każdy ma swój rozum i myślę, że potrafi też czytać ze zrozumieniem. Wszystkie niezbędne informacje zawiera strona https://trybunaly.eu/ systematycznie uaktualniana. Tak przy okazji odpowiem na zarzuty modelarzy, które gdzieś się tam pojawiły w eterze, a) że nie zapraszamy osobiście modelarzy na Trybunały. - Staramy się tego unikać, ponieważ Trybunały są otwartą imprezą handlowo wystawienniczą. Każdy ma prawo się zgłosić i wziąć w niej dobrowolnie udział. Chcemy też uniknąć zarzutów i posądzeń o jakąś stronniczość i preferowanie swoich beniaminków. Jako organizacja musimy być neutralni. b) pojawiają się też jakieś osobiste animozje modelarzy z forum modelarskiego w stosunku do pana Roberta R. który jest jednym ze sponsorów Trybunałów. - Uważamy za czystą dziecinadę przekładanie swoich niechęci i sympatii na imprezę, która niczemu nie jest winna. Konsekwencją za czyny czy wypowiedzi forumowe pana Roberta ma być jakoby bojkot imprezy przez modelarzy, którzy nie lubią wyżej wymienionego. I z racji tego nie przyjadą, nie wezmą udziału oraz będą rozsiewać głupie i zniechęcające innych do przyjazdu plotki. Patrząc z boku i oceniając bezstronnie cała sytuacja jest niezrozumiała i godna pożałowania. Traci na tym tylko modelarstwo i wydarzenie mające swój początek od 2014 roku. RE: VI Trybunały Modelarstwa Kolejowego 2023 - AndreaZ - 07-05-2023 11:05 I tyle na temat. Popieram. RE: VI Trybunały Modelarstwa Kolejowego 2023 - Flubber - 07-05-2023 11:09 Pt47 chciałeś dyskusję, to masz. RE: VI Trybunały Modelarstwa Kolejowego 2023 - Rysio - 07-05-2023 12:15 (07-05-2023 09:29)Doktorek napisał(a): I to jest zdroworozsądkowe podejście do tematu. Z racji swoich znajomości i wiedzy machnij chronologie imprezy może niektórym pojaśnieje w głowach. RE: VI Trybunały Modelarstwa Kolejowego 2023 - Wolf - 13-05-2023 16:02 (07-05-2023 11:01)ESM napisał(a): ........Patrząc z boku i oceniając bezstronnie cała sytuacja jest niezrozumiała i godna pożałowania. Polskie piekiełko |