(06-02-2015 09:29)winner_xp napisał(a): [ -> ]I takim sposobem powstała SM42 w skali 1:220. Lokomotywa jeździ i świecie białymi zgodnie z kierunkiem jazdy.
Nikt nie zapytał, więc jako pierwszy się wychylam. Kiedy jazda próbna
gotowego na ful modelu?
Przydałby się jakiś filmik z tego wydarzenia.
Filmiku nie będzie z prostego powodu, po skończeniu modelu od razu trafił do szczęśliwego właściciela . Nie zrobiłem zdjęć gotowego modelu, a o filmie nawet nie pomyślałem ...
(18-02-2015 08:35)winner_xp napisał(a): [ -> ]Filmiku nie będzie z prostego powodu, po skończeniu modelu od razu trafił do szczęśliwego właściciela .
Nie zrobiłem zdjęć gotowego modelu, a o filmie nawet nie pomyślałem ...
Od ostatniego wpisu trochę minęło, właścicielowi jazda analogową SM42 się znudziła, wiec od jakiegoś czasu powstaje wersja DCC.
Zapałka nie jest przeskalowana, a za lokomotywą stoi od niej pudełko
Lokomotywa w chwili obecnej posiada dekoder ZIMO MX622, napęd na 4 osie(inny silnik), oraz płytkę przygotowaną pod światłą
manewrowe. Nie będzie posiadać świateł czerwonych.
(05-10-2015 08:25)winner_xp napisał(a): [ -> ]Od ostatniego wpisu trochę mineło, właścicelowi jazda analogową SM42 się znudziła,
wiec od jakiegoś czasu powstaje wersja DCC.....
(05-10-2015 08:25)winner_xp napisał(a): [ -> ]Od ostatniego wpisu trochę mineło, właścicelowi jazda analogową SM42 się znudziła,
wiec od jakiegoś czasu powstaje wersja DCC.....
A do tamtego już się nie dało wcisnąć dekodera?
No właśnie nie, za dużo było by do przerobienia by upchnąć dekoder. Zresztą napęd na dwie osie miał swoje mankamenty... .
(05-10-2015 20:45)winner_xp napisał(a): [ -> ]No właśnie nie, za dużo było by do przerobienia by upchnąć dekoder. Zresztą napęd na dwie osie miał swoje mankamenty... .
A Ja zadam koledze pytanie z innej beczki. Jaką lutownicą, kolega lutuje tak precyzyjne i małe elementy.
Jestem przed zakupem urządzenia i chętnie bym się dowiedział.
To mój pierwszy post na tym forum więc chcę się przywitać. Cześć wszystkim!
Ranger to mój wieloletni nick. Mam na imię Konrad i mam coś wspólnego z tą SM42.
Pochodzi ona z naszej oferty
Trzeba przyznać, że Karol jest mistrzem w miniaturazacji i doskonale radzi sobie z tą lokomotywą.
Złożył ich już pewnie ok 20 albo więcej w różnych skalach.
Jeśli ktoś w was chciałby sam spróbować swoich sił w budowie tej loki albo SM48 to zapraszam
na e-mail - umf@eaos.pl W tym wątku handlować nie będziemy.
I jeszcze jedna sprawa, ostatnio wypuściliśmy gotowe części do SM42 w innych skalach.
Jeśli znajdzie się paru chętnych na zestawy to zrobimy te części i w Z.
Są to sprężyny, piasecznice, zbiornik powietrza, schodki, zgarniacze itd
(18-02-2016 12:24)Ranger napisał(a): [ -> ]To mój pierwszy post na tym forum więc chcę się przywitać. Cześć wszystkim!.............................
Witaj kolego Trochę zmodyfikowałem układ fotek. Mamy taką zasadę że nie dodajemy zdjęć jako załączniki.
Korzystamy z serwera zewnętrznego. Pod polem tekstowym jest niebieski link " Dodaj zdjęcie do wiadomości "
gorąco polecam używanie tej opcji