12-05-2019, 01:40
12-05-2019, 12:32
Pozwolę sobie zacytować post gościa z modelarstwo info
" Panowie wielki szacun ! Macie kapitalne warunki, doskonałą organizację, dużo miejsca i wystawców nie brakuje.
Aż dziw bierze, że jest tak mała frekwencja kupujących i zwiedzających, zwłaszcza że macie giełdę poszerzoną
tematycznie oprócz tego co można zobaczyć i kupić w stolicy. Życzę Wam dalszego rozwoju jarmarku oraz
większych tłumów.
"
Byłem po raz kolejny
Popieram przedmówcę cytowanego postu, ale też jestem zaskoczony frekwencją. 
Może za mało reklamy wokół wydarzenia? Informacja nie dociera do zainteresowanych grup?
" Panowie wielki szacun ! Macie kapitalne warunki, doskonałą organizację, dużo miejsca i wystawców nie brakuje.
Aż dziw bierze, że jest tak mała frekwencja kupujących i zwiedzających, zwłaszcza że macie giełdę poszerzoną
tematycznie oprócz tego co można zobaczyć i kupić w stolicy. Życzę Wam dalszego rozwoju jarmarku oraz
większych tłumów.

Byłem po raz kolejny

Może za mało reklamy wokół wydarzenia? Informacja nie dociera do zainteresowanych grup?

12-05-2019, 12:40
(12-05-2019 12:32)Doktorek napisał(a): [ -> ]Byłem po raz kolejnyPopieram przedmówcę cytowanego post, ale też jestem zaskoczony frekwencją.
Może to, a może tamto. Też już jestem stałym bywalcem Piotrowa, ale i też Warszawy. Myślę, że należy pamiętać iż sama stolica z racji
ilości mieszkańców, napędza na swoją giełdę ludzi. Przyjezdnych klientów takich jak Ja maniaków

12-05-2019, 12:57
(12-05-2019 12:40)Twiter napisał(a): [ -> ].......... Myślę, że należy pamiętać iż sama stolica z racji
ilości mieszkańców, napędza na swoją giełdę ludzi. Przyjezdnych klientów takich jak Ja maniakówjest tak naprawdę niewielu.
Zgadza się Wawa czy Sosnowiec nabija sobie frekwencję.

12-05-2019, 13:08
Myślę, że Jarmark Modelarski, potrzebuje jeszcze trochę czasu. Ma lepsze warunki i może zaoferować więcej w kwestii modelarstwa niż Warszawa czy Sosnowiec ( nie umieszczając oczywiście zasług wymienionym ). Proponuje i oferuje rozszerzony profil modelarstwa ( a nie tylko kolejki ) o różne jego warianty co poszerza teoretycznie krąg zainteresowanych.
Po prostu trzeba jeszcze poczekać aż się przetrawi w środowisku modelarskim jak dobre wino.
Po prostu trzeba jeszcze poczekać aż się przetrawi w środowisku modelarskim jak dobre wino.

17-05-2019, 13:21
Ciężki temat taki jarmark.
W dobie internetu gdzie średnio zakupy online robi 70 % ludzi ciężko kogoś namówić na to aby ruszył tyłek z przed komputera i na taki jarmark się udał.
Obawiam się że jak nie będzie zbyt dużo kupujących i zainteresowanych to i sprzedawcy przestaną się pojawiać bo to są koszty a jak nie sprzeda nic to jest w plecy kasę i czas. To jest przykre ale takie są realia świata konsumpcyjnego. Bardzo bym chciał aby taki jarmark istniał na stałe nawet jako pewnego rodzaju folklor. Jak nie będziecie przyjeżdżać i się tutaj spotykać to .......................
Druga sprawa to, to że koledzy z Piotrkowa robią to za free. Nie ma żadnych opłat i nic na tym nie zarabiają, a więc czas w sobotę zamiast z rodzinką spędzają na przygotowaniach takiego jarmarku a potem na sprzątaniu tego co po jarmarku pozostaje. Tak więc Wielki szacunek dla Was za poświecenie się sprawie.
Pozdrawiam
Romanov
W dobie internetu gdzie średnio zakupy online robi 70 % ludzi ciężko kogoś namówić na to aby ruszył tyłek z przed komputera i na taki jarmark się udał.
Obawiam się że jak nie będzie zbyt dużo kupujących i zainteresowanych to i sprzedawcy przestaną się pojawiać bo to są koszty a jak nie sprzeda nic to jest w plecy kasę i czas. To jest przykre ale takie są realia świata konsumpcyjnego. Bardzo bym chciał aby taki jarmark istniał na stałe nawet jako pewnego rodzaju folklor. Jak nie będziecie przyjeżdżać i się tutaj spotykać to .......................
Druga sprawa to, to że koledzy z Piotrkowa robią to za free. Nie ma żadnych opłat i nic na tym nie zarabiają, a więc czas w sobotę zamiast z rodzinką spędzają na przygotowaniach takiego jarmarku a potem na sprzątaniu tego co po jarmarku pozostaje. Tak więc Wielki szacunek dla Was za poświecenie się sprawie.
Pozdrawiam
Romanov
06-06-2019, 13:53
Czemu ostatnia informacja zniknęła 

06-06-2019, 13:54
06-06-2019, 14:00
(06-06-2019 13:54)MisterZ napisał(a): [ -> ]Zmiana planów i aktualizacja informacji czytaj
Aaa.... taka zmiana.
15-06-2019, 21:10
19-06-2019, 11:07
Witam
Mam nadzieję pojawić się na jarmarku w sobotę i niedzielę
Czy ktoś jest zainteresowany konkretnie giętarką ?
Roman
Roman
20-06-2019, 11:51
(19-06-2019 11:07)Romanov napisał(a): [ -> ]Witam
Roman
Przecież w sobotę i niedzielę nie ma jarmarku. Pisze o tym w poście powyżej twojego

Pierwszy post z pod tego adresu opisuje co będzie 22-23-ciego
21-06-2019, 07:45
(20-06-2019 11:51)Twiter napisał(a): [ -> ](19-06-2019 11:07)Romanov napisał(a): [ -> ]Witam
Roman
Przecież w sobotę i niedzielę nie ma jarmarku. Pisze o tym w poście powyżej twojego![]()
Pierwszy post z pod tego adresu opisuje co będzie 22-23-ciego
Przed chwilką rozmawiałem z organizatorem i udzielił mi informacji że impreza jest łączona czyli wystawa makiet plus jarmark modelarski.
A kolejny jarmark odbędzie się dopiero w wrześniu
12-07-2019, 23:29
(21-06-2019 07:45)Romanov napisał(a): [ -> ]Przed chwilką rozmawiałem z organizatorem i udzielił mi informacji że impreza jest łączona czyli wystawa makiet plus jarmark modelarski.....
Eeee.... coś ci się pomyliło

05-09-2019, 22:24
15-09-2019, 13:12
Zrobiłem kilka ciekawych zakupów
Ogólnie pierwszy jarmark po wakacjach miał słabiutką frekwencję kupujących.
Ale to normalne. Powroty z urlopów, szkoła raczej nie sprzyjają giełdom. W październiku zapewne będzie lepiej, wszak
zbliżają się chłodne dni które będą sprzyjać domowemu grzebaniu w modelarstwie
Natomiast sprzedawców wyraźnie
przybyło. Pojawiła się literatura modelarska i jeszcze nieśmiało RC.

Ale to normalne. Powroty z urlopów, szkoła raczej nie sprzyjają giełdom. W październiku zapewne będzie lepiej, wszak
zbliżają się chłodne dni które będą sprzyjać domowemu grzebaniu w modelarstwie

15-09-2019, 13:27
23-09-2019, 09:33
(15-09-2019 13:12)Twiter napisał(a): [ -> ]Zrobiłem kilka ciekawych zakupówOgólnie pierwszy jarmark po wakacjach miał słabiutką frekwencję kupujących.
zbliżają się chłodne dni które będą sprzyjać domowemu grzebaniu w modelarstwieNatomiast sprzedawców wyraźnie
Dobrze jest frekwencja, kupujących i oglądaczy na pewno wzrośnie.

23-09-2019, 10:02
26-09-2019, 20:30
(23-09-2019 10:02)MisterZ napisał(a): [ -> ]Nowa Giełda już 12 października, zapraszamy.........
Coraz bardzie mi się podoba. Na pewno będę i napadnę Makieciarza na trochę zakupów