Pawle uda się....
Przypadkiem w domu znalazłem taki oto silnik jak tu
http://www.avmarket.eu/silnik-w1443a-mt-...-1862.html
Mashimy póki co to nie mam.
Kultura pracy po podłączeniu na krótko do zasilacza marklina wg mnie jest rewelacyjna. Kręci się od najmniejszych napięć aż do maxymalnych. Silnik się nie spalił się co też dobrze wróży
Dodatkowo poczyniłem jego pomiary i tu pełen szok bo się okazuje że na wysokość i szerokość jest mniejszy od mashimy o ok 2 mm na każdym z tych wymiarów. Długość korpusu jest ta sama. Te wymiary uważam że są bardzo ważne. Teraz najważniejsze do sprawdzenia, aby średnica ośki była taka sama jak w modelu BR 212. W tym modelu silnika jest 1,0 mm.
Kolejny dzień za nami i już wiemy co możemy a co nie
Udało się zdjąć ślimaka z silnika Marklina. Potwierdzam tam też silnik ma ośkę 1,0 mm. Zatem można uzyc silnik, który przypadkiem znalazłem w szufladzie. Jego karta poniżej.
Wiedząc zatem co użyje zabrałem się za inwentaryzację wieszaków seryjnych wózka i silnika i ramy modelu
Jak widać wszystko się zmieści tylko conieco trzeba przerobić i dostosować do istniejącej ramy
Na podstawie tego rysunku bede w stanie zaporjektować parę elementów na druk 3D które powinny ułatwić montaż tego i owego