(02-01-2018 22:05)pado napisał(a): [ -> ]Super wieści że się udało skorygować Ryflaka. Pytanie tylko czy to przejedzie przez łuki 195 mm Konrad, nie masz nic takiego u siebie w domu ?
Tory jakies znajde... tylko lokomotyw brak... (przynajmniej z zaczepem marklina)... ale zawsze moge zrobic napend na piec palcow :-)
Myślę że napęd jedno palcowy wystarczy. Jak coś będzie nie tak ze skrętem to odrazu wyjdzie.
(03-01-2018 07:52)pado napisał(a): [ -> ]Myślę że napęd jedno palcowy wystarczy. Jak coś będzie nie tak ze skrętem to odrazu wyjdzie.
Jak nowy model (po poprawkach) przyjdzie to sprawdze :-)
(03-01-2018 17:59)pado napisał(a): [ -> ]No to czekamy
Przyjdzie do weekendu... Mam "troche" sniegu pod Bostonem i poczta i UPS maja opoznienia...
Trochę śniegu to znaczy ile ??
Wygląda superaśnie. Moja przesyłka jest zaanonsowana na jutro
No to dajcie znać jak ryflaki spisują się na łukach 195mm.
Dzięki za filmik i testy. Zakładam że na seryjnych wózkach nie będzie problemu z jazdą
. Jeszcze jakbyś ułozył łuk 180stopni i przejechał przez niego wagonami to bym był wdzięczny.
Przy następnej okazji sobie zamówię ten wagon. Teraz nie bo czekam jak skończą drukować moje sprzęgi i poślą paczkę do Polski
Liczę że jutro paczka wyjdzie do mnie
Do mnie też dotarły skorygowane podwozia do ryflaka oraz doprojektowane przez Konrada wkładki z siedzeniami. Trochę temat poszedł więc do przodu. Testów z jazdą jeszcze nie robiłem.
Bardzo powoli do przodu bo w ostatnich dniach trochę jeżdżę ostatnio po kraju. Poskładane podwozia z wkładkami z fotelami. Nie wiem czy zauważyliście, że Konrad dodał jeszcze smaczku tym modelom i od spodu podwozia są wyloty rur do pary oraz odpływ z toalety.
Tylko aby nie popękały....
(19-01-2018 07:45)pado napisał(a): [ -> ]Tylko aby nie popękały....
Do momentu pomalowania straty (z transportu lub mojej nieuwagi) wynoszą po jednej rurze parowej na każdą sztukę. Konrad zrobił dodatkowe które trzeba odciąć i można dokleić ale dla parowej chyba zdecyduje sie na doklejenie metalowych jako trwalszych a efektu lekkiego rozszerzania się ku dołowi to prawie nie widać.
(19-01-2018 09:24)Zdrada69 napisał(a): [ -> ] (19-01-2018 07:45)pado napisał(a): [ -> ]Tylko aby nie popękały....
Do momentu pomalowania straty (z transportu lub mojej nieuwagi) wynoszą po jednej rurze parowej na każdą sztukę. Konrad zrobił dodatkowe które trzeba odciąć i można dokleić ale dla parowej chyba zdecyduje sie na doklejenie metalowych jako trwalszych a efektu lekkiego rozszerzania się ku dołowi to prawie nie widać.
Jak do mnie przychodzily proby to wszystkie wyloty odpadaly za wyjatkiem tego od toalety. W N'ce z drugiej strony sa wystarczajaco duze ze sie trzymaja podwozia.
(19-01-2018 13:39)DrCode napisał(a): [ -> ] (19-01-2018 09:24)Zdrada69 napisał(a): [ -> ]Do momentu pomalowania straty (z transportu lub mojej nieuwagi) wynoszą po jednej rurze parowej na każdą sztukę. Konrad zrobił dodatkowe które trzeba odciąć i można dokleić ale dla parowej chyba zdecyduje sie na doklejenie metalowych jako trwalszych a efektu lekkiego rozszerzania się ku dołowi to prawie nie widać.
Jak do mnie przychodzily proby to wszystkie wyloty odpadaly za wyjatkiem tego od toalety. W N'ce z drugiej strony sa wystarczajaco duze ze sie trzymaja podwozia.
Tak to jest z fazą deweloperską. Trzeba testować opcje. Najbardziej idealne byłyby pewnie wytoczone w metalu do wklejenia. Z jednej strony trwałe a z drugiej to lekkie zwężanie do osiągnięcia - ale może nie ma co przesadzać i prosta rurka czy drucik też są do przyjęcia... Rok temu na hasło ryflak posikalibyśmy się z radości nie zastanawiając się jak dokładny będzie ...
(19-01-2018 14:11)Zdrada69 napisał(a): [ -> ] (19-01-2018 13:39)DrCode napisał(a): [ -> ] (19-01-2018 09:24)Zdrada69 napisał(a): [ -> ]Do momentu pomalowania straty (z transportu lub mojej nieuwagi) wynoszą po jednej rurze parowej na każdą sztukę. Konrad zrobił dodatkowe które trzeba odciąć i można dokleić ale dla parowej chyba zdecyduje sie na doklejenie metalowych jako trwalszych a efektu lekkiego rozszerzania się ku dołowi to prawie nie widać.
Tak to jest z fazą deweloperską. Trzeba testować opcje. Najbardziej idealne byłyby pewnie wytoczone w metalu do wklejenia. Z jednej strony trwałe a z drugiej to lekkie zwężanie do osiągnięcia - ale może nie ma co przesadzać i prosta rurka czy drucik też są do przyjęcia... Rok temu na hasło ryflak posikalibyśmy się z radości nie zastanawiając się jak dokładny będzie ...
... A jaka bedzie reakcja na powiedzmy EU-07???