(16-01-2021 23:38)Zdrada69 napisał(a): [ -> ].......Laserowo wycinane dźwigi naścienne - z opcja obracania:
Bardzo zainteresowały mnie dźwigi. Czy ktoś to robi seryjnie? Można kupić?
Czy wymiary i rysunek jest gdzieś udostępniony?
(23-01-2021 23:40)Zdrada69 napisał(a): [ -> ].....Znowu trochę do przodu - ciekawe czy ktoś zgadnie co się zmieniło ?......
Dodana rampa, schody, widać kable za oknem
A w całości oczywiście rynny i lódź w drzwiach
(07-02-2021 23:18)Zdrada69 napisał(a): [ -> ]Przygotowanie torów od strony lądowej i pierwsze elementy bruków:
Jak tworzysz bruk ? Mógłbyś opisać w kilku słowach z opisem materiałów których używasz ?
Wyszedł bardzo ciekawie.
(08-02-2021 09:35)xls napisał(a): [ -> ]Jak tworzysz bruk ? Mógłbyś opisać w kilku słowach z opisem materiałów których używasz ?
Wyszedł bardzo ciekawie.
Ten bruk to grawerowany karton z firmy MBZ - standardowo to elementy do systemowego łączenia:
https://www.mbz-modellbahnzubehoer.de/shop/c/2.4.0
Aby wkomponować w szyny są odpowiednio docinane.
Jeszcze powrót do magazynu - drobiazg który robi różnicę - czyli firmy z niego korzystające i ich szyldy:
Przemalowane samochody (z zestawów z wagonem Marklina)
Czyjej produkcji ta blaszka do budki bo średnio widać na zdjęciu
Doczytałem już czy można ją gdzieś kupić
(15-03-2021 09:15)Zdrada69 napisał(a): [ -> ]Kolejny kawałek mnie zainspirował. Natrafiłem na zdjęcie z platformy pływającej - z podwodnych prac portowych (z portalu Cyryl)
To polskie czy niemieckie?
(26-03-2021 10:31)Peter napisał(a): [ -> ]To polskie czy niemieckie?
Zdjęcie z 1947 - barka z dźwigiem czyściła dno Warty w Poznaniu i okolicach.
Poprawiłem park samochodowy firmy C. Hartwig i czarne błotniki i dodane znaczniki szerokości pojazdu na przednich zderzakach:
Doszły też osobówki Willys 1936:
Po przerwie trochę do przodu na samej dioramie. Doszły bruki i chodniki z MBZ. Zrobione ulica Szyperska - jeszcze przed malowaniem, a w trakcie kładzenie bruków na terenie portu. Trochę z tym roboty bo to między innymi wypełnianie przestrzeni między szynami.
Zrobiona tez wstępna przymiarka budynków fabrycznych.
Świetny projekt! Bardzo ładnie to wygląda
(26-03-2021 20:05)Zdrada69 napisał(a): [ -> ]........Zrobiona tez wstępna przymiarka budynków fabrycznych.
Piękne budynki fabryczne, zwłaszcza jeden. Mógłbyś go pokazać z różnych stron z bliska?
(24-05-2021 06:31)Kaczor napisał(a): [ -> ]Świetny projekt! Bardzo ładnie to wygląda
Dzięki - dawno Cię nie widziałem - fajnie, że się odzywasz.
(24-05-2021 11:09)Mario napisał(a): [ -> ]Piękne budynki fabryczne, zwłaszcza jeden. Mógłbyś go pokazać z różnych stron z bliska?
Ten budynek to fabryka KIBRI. Wcześniej w tym wątku znajdziesz zdjęcia i opis przeróbki.
(26-03-2021 20:05)Zdrada69 napisał(a): [ -> ]Po przerwie trochę do przodu na samej dioramie....
Czy coś dalej w projekcje drgnęło ?
(08-02-2021 17:44)Zdrada69 napisał(a): [ -> ].......Jeszcze powrót do magazynu - drobiazg który robi różnicę - czyli firmy z niego korzystające i ich szyldy.
Masz może jakieś nocne zdjęcia? Ciekaw jestem jak wygląda podświetlony
(23-10-2021 17:49)misiek57 napisał(a): [ -> ]Masz może jakieś nocne zdjęcia? Ciekaw jestem jak wygląda podświetlony
To będzie ale dopiero jak całość zostanie zamontowana na dioramie - a na razie u mnie modelarski zastój w pracach od długiego już czasu...