Widze ze sa podstepy w prace nad diorama. Mysle ze jak postawisz budynki, tabor i te twoje modele aut na dioramie bedzie dobrze. Te nierownosci bruku nie beda tak widoczne.
(01-12-2021 09:05)Zdrada69 napisał(a): [ -> ]Dalsze prace - budynek przy wjeździe do portu (stary odlew żywiczny Artitec) i bramy wjazdowe do portu - jedna otwarta a druga zamknięta
Ten super mur jest z odlewu? Chyba nie z kartonu?
(03-12-2021 21:38)Zdrada69 napisał(a): [ -> ]Parę zbliżeń:
Architektura jest powalająca
Bardzo lubię takie klimaty
(09-12-2021 13:42)Oskar napisał(a): [ -> ]Ten super mur jest z odlewu? Chyba nie z kartonu?
Mur to plastik Auhagen'a - nominalnie skala N.
(09-12-2021 13:45)Kosmaty napisał(a): [ -> ]Architektura jest powalająca Bardzo lubię takie klimaty
Dzięki - jeszcze 3 budynki do zamontowania i trochę innych elementów ...
Mam wrażenie podobieństwa do architektury amerykańskiej, oczywiści w pozytywnym tego słowa znaczeniu.
Bardzo mi się podoba. Czy jest jeszcze gdzieś do kupienia?
Coś pięknego
Najbardziej urzeka mnie architektura w tej skali. Aż miło patrzeć
(10-12-2021 17:25)Zdrada69 napisał(a): [ -> ]........jeszcze trzeba trochę pracy nad otoczeniem ale można już zobaczyć jak będą się prezentować konstrukcje jezdne żurawi portowych.
Jeszcze nie zmontowane wszystko w całość, a już wygląda super. Jestem twoim wielkim fanem i z niecierpliwościom czekam na efekt końcowy
(29-12-2021 14:06)Kosmaty napisał(a): [ -> ]Jeszcze nie zmontowane wszystko w całość, a już wygląda super. Jestem twoim wielkim fanem i z niecierpliwościom czekam na efekt końcowy
Dzięki. Pracy jeszcze sporo ...
Osadzony ostatni budynek przy wodzie (i na całej dioramie) - chłodnia
Szyldy na budynku magazynowym dodane:
Tak to wygląda od strony wody
A tak od strony lądowej:
Bardzo ladna diorama. Tylko ten kto sam cos zbudowal wie ile czasu i kasy czeba poswiecic aby takie dzielo powstalo. Podziwiam...
(01-01-2022 16:56)sebek1974 napisał(a): [ -> ]Bardzo ladna diorama. Tylko ten kto sam cos zbudowal wie ile czasu i kasy czeba poswiecic aby takie dzielo powstalo. Podziwiam...
Czas na pierwszym miejscu... choć faktycznie kasy też trzeba
Tymczasem powstały już wszystkie dźwigi. Na razie nie będę ich montował aby w trakcie dalszych prac nie uległy zepsuciu.
Powoli czas zabrać się za sprzęt pływający po rzece. Trochę już gotowych elementów i półfabrykatów do dalszej pracy. Myślę, że nawet za dużo żeby dobrze to wyglądało na dioramie:
(01-01-2022 16:14)Zdrada69 napisał(a): [ -> ]Osadzony ostatni budynek przy wodzie (i na całej dioramie) - chłodnia
Szyldy na budynku magazynowym dodane:
Tak to wygląda od strony wody
A tak od strony lądowej:
Ale cudne
Mistrzu jesteś wielki
Kurcze, kiedy Ja coś takiego zrobię
(12-01-2022 07:45)Zdrada69 napisał(a): [ -> ]Barka innego typu - lekkie przeróbki i malowanie
Jak zawsze pełen profesjonalizm w Twoim wykonaniu