Kolejna super scenka. Pytanie czy Ci żołnierze to już Niemcy, którzy obskoczyli czołg ? Trochę tak wyglądają ... Na zdjęciach w zbliżeniach widać jedną słabą rzecz - wyłamane deski na przodzie czołgu zrobione są .... ze sklejki. Jeśli maja być zdjęcia makro to sugeruje używanie np. forniru (resztki od stolarza) - będą jak prawdziwe deski.
(22-12-2019 18:38)sebek1974 napisał(a): [ -> ]T-34 w tarapatach.
Świetne fotki scenki rodzajowej

Ładny zestaw - szczególnie ciekawie wyglądają te pozostałości po akcji partyzantów lub lotnictwa ...
Ja też walczę z dioramą - teraz same drobiazgi - choć już widać koniec pracy na horyzoncie. Dioramka jak zwykle klimatyczna z tym pociągiem pancernym.
(13-01-2020 17:53)sebek1974 napisał(a): [ -> ]Porzucona dresyna Tatra ogladana przez niemcow w wrzesniu 1939. A instrukcje budowy Tatry mozna znalesc na dziale tabor.
Można zobaczyć jak to wygląda w kolorze?
(14-01-2020 11:18)Twiter napisał(a): [ -> ]Można zobaczyć jak to wygląda w kolorze?
To miala byc drezyna, blad po mojej stronie

. A tu na specjalne zyczenie kolegi Twiter scena w kolorze
![[Obrazek: DSC06069.jpg]](https://i.postimg.cc/DmpszdM6/DSC06069.jpg)
Kolejne bardzo klimatyczne scenki dla sprzętów wojskowych.
Bardzo realistyczne klimaty.
(05-03-2020 18:43)sebek1974 napisał(a): [ -> ]Ja Brzoza, ja Brzoza, Grab jak mnie slyszysz? Albo odlamkowym laduj...
O i tu się cofnąłem do moich lat młodzieńczych, kiedy oglądało się serialowe przygody dzielnych pancerniaków
Gratuluję pomysłu i uwiecznienia w formie modelarskiej.

(05-03-2020 18:43)sebek1974 napisał(a): [ -> ]Ja Brzoza, ja Brzoza, Grab jak mnie slyszysz? Albo odlamkowym laduj...
Wirus niespokojny przewrócił nam świat, a my na tej wojnie jakby już od lat. Ach domu otwarcie nie tylko po żarcie i wysikać psa - my to wymarzymy tylko zwyciężymy, bo to ważna gra...
Okrety podwodne typu Seehund
Seehund (niem.Foka)-niemiecki miniaturowy okret podwodny z okresu II wojny swiatowej. Oznaczony takze jako Typ XXVII B 5 iub Typ 127.
Okrety typu Seehund zaprojektowane zostaly do sluzby na stosunkowo plytkich wodach w niedluzej odleglosci od swojej bazy, tak aby mogly szybko zawrocic po wystrzeleniu dwuch powieszanych na zewnentrznych szynach torped, zaladowac nowe i powrocic na pole bitwy. Ze wzgledu na male rozmiary oraz cichy silnik, okrety te byly trudne do wykrycia i zatopienia. Maksimalna glebokosc zanurzenia wynosila 30 metrow.
Model jest od firmy ARTMASTER kupione za jakie 10 EURO na ebayu. Jest to odlew z zywicy i sklada sie z 7 czesci plus 3 torpedy.
![[Obrazek: DSC07192.jpg]](https://i.postimg.cc/zL4zqMbL/DSC07192.jpg)
No i czeba go pomalowac.