(21-06-2020 12:44)Zdrada69 napisał(a): [ -> ]Ładnie się prezentuje. Orzeł i numery taktyczne to kalkomanie ?
Tak to kalki ktore robi mie Peddinghaus. On ma bardzo duzy wybor. A numery mam od Nothaft,a. Sa to numery na wagone ale pasuja super na czolgi.
(21-06-2020 12:16)sebek1974 napisał(a): [ -> ]Ja mysle ze calkiem nie zle
Jest to nowy eksponat dla muzeum broni pancernej.
No naprawdę jak na wydruk 3D prezentuje się świetnie. I ta kalkomania
Niemiecki miniaturowy okret podwodny Biber z okresu II wojny swiatowej
22 listopada 1943 roku Niemcy zdobyli w Bergen brytyjski miniaturowy okret podwodny typu Welman. Stal sie on wzorem doopracowania pierwszego niemieckiego okretu tej klasy. Jego konstruktorem byl kmdr ppor. Hans Bartels. Juz 4 lutego 1944 roku przystapiono w zakladach Lübecker Flenderwerke w Lubece do prac montazowych nad prototypem jednostki okreslanym kryptonimem "Adam". Zakonczono je 15 marca 1944 roku a prototyp zostal przejety przez Kriegsmarine. Proby eksploatacyjne byly prowadzone na rzece Trave. 29 marca jednostka zostala zaakceptowana przez dowodztwo. Pozwolilo to rozpoczac w maju produkcje seryna okretu podwodnego, ktoremu nadano nazwy Biber. W okresie miedzy majem a listopadem 1944 w zakladach Lübecker Flenderwerke wyprodukowano lacznie 324 okrety.
Model dopadlem na ebayu za jakie 10 Euro. Jest to odlew z zywicy.
Instrukcja skladania
I poskladany model
Musze go jeszcze ladnie pomalowac.
A tak sie presentuje Biber po malowaniu.
Taka inspiracja.
lubie te malenstwa...
(28-06-2020 16:14)sebek1974 napisał(a): [ -> ]A tak sie presentuje Biber po malowaniu.
Gratuluję fachowego spatynowania okrętu
Kolejny ciekawy model do kolekcji. Jak robione szybki ?
(10-07-2020 19:02)sebek1974 napisał(a): [ -> ]Wiem ze to jest forum kolejowy ale mam nadzieje ze sie nie pogniewacie ze ja prawie tylko w taki sposob pokazuje tu coz. Znaczy sie militarne.
Sebek1974, kojarzysz może co to za pociąg pancerny?
(30-06-2020 18:25)sebek1974 napisał(a): [ -> ]Cos angielskiego... Infantery Tank Churchill (A22) - brytyjski cziezki czolg piechoty z okresu II wojny swiatowej na pustynie.
Tuning jak zwykle bardzo fajny ale wygląda na to, że baza była dość słaba - czy mi się wydaje że jakiś taki porozlewany ten wydruk ?
(25-07-2020 10:16)sebek1974 napisał(a): [ -> ]Dzialo samobiezne SU-76 w ruinach stalingradu.
Sebek1974, pozwolisz, że przykładem DarkaM też podeślę ci zagadkę. Może tobie uda się odszyfrować co to za ustrojstwo,
gdzie i kiedy wyprodukowane i co się z nim działo. Fotka zrobiona ponoć 26 sierpnia 1939r - stacja Toruń Główny
(25-07-2020 10:27)misiek57 napisał(a): [ -> ]Sebek1974, pozwolisz, że przykładem DarkaM też podeślę ci zagadkę. Może tobie uda się odszyfrować co to za ustrojstwo,
gdzie i kiedy wyprodukowane i co się z nim działo. Fotka zrobiona ponoć 26 sierpnia 1939r - stacja Toruń Główny
No kolega misek57, kolejna zagatka dla mnie do rozwiazania. Tym razem nie pojazd wojskowy a ciwilny.
Jedyna informacja ktora udalo mie sie zdobycz jest taka, ze przepuscza sie ze ten pojazd zostal
wyprodukowany przez Lilpop,Rau i Loewenstein. No i link. Tak po srodku mnej wiecej.
forum.modelarstwo.info/threads/kolejowe-maszyny-drogowe-ratownicze-i-pomocnicze-w-okresu-IIRP
www.forum.modelarstwo.info/threads/kolejowe-maszyny-drogowe-ratownicze-i-pomocnicze-w-okresu-IIRP
http://www.forum.modelarstwo.info/thread...kresu-IIRP
Mam nadzieje ze cie pomoglem.
Nie wiem dlaczego ten link nie dziala wiec poddam go jescze raz.
forum.modelarstwo.info/threads/kolejowe-maszyny-drogowe-ratownicze-i-pomocnicze-w-okresie-IIRP
Nie wiedziałem, że Rosjanie malowali swoje działa samobieżne w kamuflaż.
(26-07-2020 20:22)Zdrada69 napisał(a): [ -> ]Nie wiedziałem, że Rosjanie malowali swoje działa samobieżne w kamuflaż.
Jest to typowy kamuflaz zimowy.
(25-07-2020 12:45)sebek1974 napisał(a): [ -> ]Nie wiem dlaczego ten link nie dziala wiec poddam go jescze raz.
forum.modelarstwo.info/threads/kolejowe-maszyny-drogowe-ratownicze-i-pomocnicze-w-okresie-IIRP
Ponieważ jest nieprawidłowo zapisany. Poprawnie wygląda tak:
http://forum.modelarstwo.info/threads/ko...-rp.31339/