(30-07-2020 14:45)sebek1974 napisał(a): [ -> ]Okrety podwodne typu Molch.Typ niemieckich miniaturowych okretow podwodnych z okresu II wojny światowej......................
Nawet nie wiedziałem, że Niemcy tyle tego natrzepali.
(07-08-2020 20:36)sebek1974 napisał(a): [ -> ]................A to moja inspiracja.
Wyszło fantastycznie w tym mordka rekina
Tym razem super fotki kolorowe o pokazują jak ładnie i realistycznie zrobione i pobrudzone są opony.
(14-08-2020 19:46)sebek1974 napisał(a): [ -> ]A tu kolejny amerykanin...
M16 MGMC-samobiezne dzialo przecziwlotnicze kal.12,7mm,konstrukcji amerykanskej,z okresu II wojny swiatowej.
Kolejny wydruk 3d panzershopu.
No jest na czym oko zawiesić
Masz talent
[quote='Rysio' pid='11490' dateline='1598003811']
No jest na czym oko zawiesić
Masz talent
[/quote]
Dziekuje bardzo.
A teraz kolej na cos francuskiego
Dawno mi sie marzyl jaki pojazd francuski ze wzglendu nietypowego kamuflazu, wiec postanowilem go sobie zamowic i pomalowac.
Somua S-35
francuski czolg sredni kawalerii z okresu II wojny swiatowej, oficjalnie oznaczony Char 1935 S.
A wedlug tego planu go pomalowalem.
No i pomalowany model.
A tu moje ulubione.
[quote='sebek1974' pid='11500' dateline='1598010865']
I jescze raz na kolorowo. Chwilowo to moj najbardzej ulubiony czolg.
(29-08-2020 20:42)sebek1974 napisał(a): [ -> ]A teraz kolej na cos francuskiego..........................
Kolejny super pokaz militarny.
(04-09-2020 09:57)sebek1974 napisał(a): [ -> ]...Nie mozna spoczywac na laurach...
Podziwiam to co robisz, Twój zapał i zaangażowanie. Wraz ze Zdradą69 jesteście wzorem dla młodszego pokolenia zainteresowanego modelarstwem i skalą Zet.
Wasze prace z pewnością posłużą im w przyszłości za wzorzec mobilizujący do modelowania.
(04-09-2020 09:57)sebek1974 napisał(a): [ -> ]Model dopadlem na shapeways.
Choć to całkowicie nie moje tematy, zapytam z ciekawości. Jakiej firmy używasz farby do malowania modeli militarnych?
(24-09-2020 09:38)Wiko napisał(a): [ -> ] (04-09-2020 09:57)sebek1974 napisał(a): [ -> ]Model dopadlem na shapeways.
Choć to całkowicie nie moje tematy, zapytam z ciekawości. Jakiej firmy używasz farby do malowania modeli militarnych?
Ja uzywam najtajnsze Humbrole i Revelle. A na washa farby akrylowe.
Jak sie nie ma co sie lubi...
Hecht, typ XXVIIA- niemiecki miniaturowy okret podwodny skonstruowany podczas II wojny swiatowej.
Poczatek projektu Hecht jest zwiazany z wydobyciem przez Niemcow brytyjskich okretow typu X, zatopionych podczas proby zatopienia pancernika Tirpitz w ramach operacji Source. Hauptamt Kriegsschiffbau przygotowala projekt dwuosobowego okretu podwodnego, opartego na zbadanych brytyjskich miniatorowych okretach podwodnych. Prototyp oznaczono jako typ XXVIIA i nazwano Hecht. Od maja do sierpnia 1944 roku zbudowano 53 okrety, ale z powodu niezadawalajacych wynikow nie wziely one udzialu w dzialaniach bojowych i sluzyly glownie jako jednostki szkoleniowe dla zalog okretow podwodnych typu Seehund.
Model z niemieckiego ebayu za jakie 10 Euro.
Instrukcja skladania.
Poskladany model.
A przy okazi zostanie pomalowany.
(25-09-2020 18:19)sebek1974 napisał(a): [ -> ]Jak sie nie ma co sie lubi...
Hecht, typ XXVIIA- niemiecki miniaturowy okret podwodny skonstruowany podczas II wojny swiatowej.......
Widzę, że masz mocnego konika ( oczywiście w sensie pozytywnym ) związanego z militariami
Od ilu lat pasjonujesz się tematem?
(27-09-2020 19:26)sebek1974 napisał(a): [ -> ]Mysle ze taki gosciu jak ja moze byc przydatny na tym forum nie tylko w sprawach militarnych.
Bez dwóch zdań
Razem ze Zdradą69 ( choć coś ostatnio kolega nam ucichł) ożywiacie forum. Macie największe doświadczenie w Zetce, które mocno wspiera młodych i raczkujących modelarzy w tej skali